Bommelding op luchthaven Zaventem blijkt loos alarm: alle passagiers hebben vliegtuig mogen verlaten, ook toestel vrijgegeven

Archiefbeeld 

Archiefbeeld 

Donderdagavond is er een bommelding binnengekomen voor een vlucht die kort voor 18.00 uur geland is op de luchthaven Brussels Airport. Het vliegtuig werd naar een uithoek van de luchthaven geleid en volledig doorzocht. Het bleek uiteindelijk loos alarm.

Bron: BELGA

Volgens VRT Nieuws ging het om een Airbus 220 van Air Baltic, die opgestegen was in Riga, de hoofdstad van Letland, en Brussels Airport als bestemming had. Daar is het toestel kort voor 18.00 uur geland.

“We kunnen bevestigen dat er een mogelijke dreiging was. Iets voor 18 uur is het vliegtuig geland en dat werd naar een veilige zone op het tarmac gebracht. De nodige maatregelen werden genomen, maar de rest van de luchthaven blijft operationeel”, zegt Nathalie Pierard van Brussels Airport.

Tegen kwart voor 20 uur kwam het nieuws binnen dat het om loos alarm ging. “De controles door de federale politie zijn afgelopen”, zegt de woordvoerder van de federale politie. “Het vliegtuig is opnieuw vrijgegeven. Het was loos alarm.”

Waar de bommelding is binnengelopen of waar ze vandaan kwam, is nog onduidelijk. “We nemen de melding vanzelfsprekend ernstig en nemen geen enkel risico”, klinkt het bij de federale politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten