Basketbal Top Division Men

Jeroen Debaveye (Kortrijk Spurs): “Donza valt niet te onderschatten”

SKT Ieper-Kortrijk Spurs: Anton D’Herck probeert Brecht Guillemyn af te stoppen.

SKT Ieper-Kortrijk Spurs: Anton D’Herck probeert Brecht Guillemyn af te stoppen.© Bart Vandenbroucke

 Jeroen Debaveye zette met zijn Kortrijk Spurs het gevreesde SKT Ieper opzij in de eerste ronde van de play-offs in twee wedstrijden. In Ieper won Kortrijk met 56-74 en thuis werd het 74-69.

Cis Castelein

“SKT Ieper was voor ons de club die we zeker niet wilden treffen in de eerste ronde. Ze stonden door blessures en ongelukkige situatie niet waar ze hoorden in het klassement. Dat we de klus toch konden klaren in twee wedstrijden stemt me dan ook heel tevreden. Op vrijdag was het nog wat nerveus, maar stonden we er op de juiste momenten. Op Ieper hebben we het gameplan perfect kunnen volgen. Na ons druk seizoenseinde zijn we in elk geval zeer tevreden dat we geen belle moeten spelen.”

Unruh en Vandenberghe

In de tweede rond treffen de Spurs LDP Donza, een club waar ze in de reguliere competitie tot tweemaal toe de meerdere waren.

“Maar we onderschatten de Oost-Vlaamse ploeg ondanks deze goede resultaten tegen hen dit seizoen zeker niet. Hun topscoorder Unruh treedt terug aan en Vandenberghe is fenomenaal aan het spelen. Het zal zeker een te duchten tegenstander zijn. We gaan echter uit van eigen sterkte en hopen onze positieve trend door te kunnen trekken. We gaan niet onder stoelen of banken steken dat we de finale willen behalen. En eens je in de finale bent, wil je uiteraard voor de titel gaan. Ik ben er echter van overtuigd dat de vier resterende clubs allemaal kans maken op de titel. Het kampioenschap zou een mooie bekroning zijn op mijn werk bij de Spurs.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten