Voetbal Interprovinciale eindronde ASV Geel - SV Rumbeke

Geert Broeckaert (SV Rumbeke): “Mijn spelers zitten niet verlegen om een stunt”

© VDB

SV Rumbeke speelt niet zondagnamiddag op eigen veld de mogelijke promotiematch tegen ASV Geel, maar wel zaterdag om 20 uur in de Kempen. “Omdat we de veiligheid van onze supporters niet konden garanderen”, legt voorzitter Stefaan Bouckaert uit.

Na de 3-1-zege tegen Bierbeek maakte Rumbeke zich op om zondag op eigen veld tegen Geel de kers op de taart te zetten, tot kapitein Jens Kindt begin deze week ontdekte dat de wedstrijd plots gepland stond op zaterdag om 20 uur in Geel. “Jens heeft me meteen opgebeld”, vertelt T1 Geert Broeckaert. “Ik viel compleet uit de lucht. Uitgezonderd een sms op maandag van onze voorzitter met de vraag wanneer we wilden spelen, had ik vanuit het bestuur niks gehoord. Pas woensdag heb ik vernomen wat de reden was van deze wijziging.”

“Ik kan best begrijpen dat het bericht bij iedereen hard aankwam”, reageert voorzitter Stefaan Bouckaert. “We werden echter gepakt in snelheid door de bond. Nog voor ik het kon uitleggen aan de trainers en spelers, stond het al op de website van Voetbal Vlaanderen. Waarom we het thuisvoordeel uit handen gaven? Sommige supporters van Geel genieten niet de beste reputatie en na overleg met de Roeselaarse politie werd ons aangeraden om de wedstrijd in Geel te laten plaatsvinden. Met tegenzin hebben we ons daarbij neergelegd.”

Deze beslissing zal allicht gevolgen hebben voor de ingesteldheid van de spelers. “Daar ben ik niet zo zeker van”, hoopt Geert Broeckaert. “Na een mindere periode zag ik tegen Bierbeek opnieuw een hecht en gretig collectief. Iedereen gaat er van uit dat we kansloos zijn tegen de topfavoriet Geel. In het hol van de leeuw wordt de opdracht een stuk moeilijker dan op eigen veld, maar dan ken je mijn spelers niet. Zij zitten niet verlegen om een stunt.” (fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten