Boksen 44ste EK voor amateursJerevan

Victor Schelstraete gaat voor goud in het cruiser

Victor Schelstraete

Victor Schelstraete © GOYVAERTS

Victor Schelstraete (cruiser -86 kg), brons op het recente WK voor amateurs, stapt straks met Vasile Usturoi (pluim – 57 kg) en Zakaria Boudhi (bantam – 54 kg) op het vliegtuig richting Jerevan, hoofdstad van Armenië, waar van 21 tot en met 31 mei het 44ste EK voor amateurs wordt georganiseerd.

Doel van de Gentenaar is goud halen. “Ik heb een uitstekende trainingsstage in Sheffield achter de rug en ben zowel mentaal als fysiek tiptop”, aldus The Belgian Bomber, zoals hij na de spectaculaire ko-zege in Belgrado werd genoemd.

“In Sheffield heb ik vooral gewerkt aan uithouding”, aldus Victor. “Want die heb je uiteraard nodig om de snelle opeenvolging van kampen te kunnen verteren. Op het tornooi Golden Belt bijvoorbeeld won ik op punten van de favoriet Yordanian uit Georgië, maar die zware kamp had zoveel energie gekost, die ik te kort kwam in de finale. Dat mag me dus niet meer overkomen. Als reekshoofd heb ik wel al het voordeel dat ik niet tegen de zware jongens kan uitkomen in het begin van het tornooi. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat het goud zo voor het grijpen ligt. Maar het is uiteraard het doel.”

En nog dit: op het EK in Jerevan zijn de Russen niet welkom, de Oekraïners wél. (rl) 

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent