Pro League lost eerste genomineerde voor Speler van het Jaar: Antwerp-doelman Jean Butez

 

 ©  BELGA

De Fransman Jean Butez, doelman bij Antwerp, is de eerste genomineerde voor de trofee ‘Speler van het Jaar’, die volgende week maandag op de Pro League Awards zal worden uitgereikt. Dat maakte de Pro League donderdag via een filmpje op Twitter bekend.

Bron: BELGA

De 26-jarige Butez maakte in juli 2020 de overstap van Moeskroen naar Antwerp en speelde sindsdien 76 matchen voor The Great Old. Dit seizoen wist hij in 34 competitiewedstrijden 12 keer de netten schoon te houden. Hij bereikte dit seizoen met Antwerp ook de Champions’ play-offs. Daar is het stamnummer 1, met nog een speeldag voor de boeg, al zeker van de vierde plaats.

Vrijdag geeft de Pro League nog tien namen vrij van spelers die kans maken op de trofee.

Daarnaast zal maandag op de Pro League Awards ook een trofee worden uitgereikt aan de ‘Speler van het Jaar’ in 1B. Met Lukas Van Eenoo (Westerlo), Lyle Foster (Westerlo) en Nicoloas Rommens (RWDM) werden reeds drie genomineerden bekendgemaakt. 

De Pro League zet maandag naar jaarlijkse traditie een punt achter het voetbalseizoen met de uitreiking van de Pro League Awards, waarbij in verschillende categorieën de uitblinkers van de voorbije jaargang op de Belgische velden in de bloemetjes gezet worden. Spelers, trainers en bestuurders van elke club konden voor de verschillende awards hun stem uitbrengen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten