Basketbal  BNXT Silver LeagueOkapi Aalst - Leuven Beurs

Thomas Crab: “Proberen stunten zonder Paulius Valinskas”

Thomas Crab.

Thomas Crab.© GVG

Na een knap parcours in de BNXT Silver League krijgt Okapi in de derde ronde van de play-offs seizoensrevelatie Leuven Bears over de vloer. Thomas Crab moet het nog steeds rooien zonder smaakmaker Paulius Valinskas.

“Zonder Valinskas proberen we te stunten, maar eenvoudig wordt dat niet. De machtsverhoudingen verschoven in het basketballandschap. Traditieclubs als Charleroi en Aalst werden voorbijgesneld door Mechelen en Leuven. Het heeft geen zin om in het verleden te blijven leven. We zetten zaterdag ons beste beentje voor om in het Forum uit te pakken met de zege. Zonder Valinskas wordt dat wel geen sinecure. Het is jammer dat hij door zijn blessure geen passend afscheid krijgt. Door de blessures zag ik wel dat de chemie groeide tussen de profs Coleman, Maras en Popovic en de Belgen Geukens, Marchant, Schauvlieger en Ledegen. Het werd één groep die aan hetzelfde zeel trok.”

Pas sinds woensdagavond kent Okapi zijn komende tegenstrever. “Het was best vervelend dat we ons moesten voorbereiden op twee verschillende tegenstrevers. Ik vind het ook jammer dat zo geringschattend wordt gepraat over onze prestaties in de BNXT Silver League waarin we met onze verjongde garde echt wel enkele prima prestaties afleverden. Leeuwarden nam eerder toch een klepper als Groningen te grazen.”

Okapi heeft intussen ook zijn licentie op zak. ”Hoed af voor onze boekhouder en ongetwijfeld ook het bestuur die dat huzarenstukje voor de bakker kregen na twee moeilijke coronajaren.”  (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten