Voetbal  1ste Nationale RFC Luik-FCV Dender

Xavier Gies is tuk op de titel: “Club Luik probeert ons te destabiliseren”

Xavier Gies: “Tactisch plan goed voorbereiden en uitvoeren.”

Xavier Gies: “Tactisch plan goed voorbereiden en uitvoeren.”© dsj

FCV Dender kan zondag in Luik mits een zege de titel veroveren. Aanvoerder Xavier Gies beseft dat de ‘Kadavers’ op een kolkend Rocourt voor de vuurproef staan zonder steun van de fans.

Wim Redant

Dender kreeg eerder billenkoek op Luik waar kansloos verloren werd met 3-0, maar daar ziet Gies geen graten in. “De competitie kan je niet vergelijken met de play-offs. Luik is wel met voorsprong de sterkste ploeg die we in Denderleeuw te bekampen kregen, maar we klopten wel onze titelrivaal. Alle druk ligt bij Luik dat absoluut moet winnen. Het komt erop aan om ons tactisch plan goed voor te bereiden en uit te voeren. We hebben een ploeg met veel maturiteit die op een resultaat kan spelen. We moeten doorgaan op de schitterende eerste helft die we in Knokke brachten. Als je niet scoort, krijg je vaak het deksel op de neus. Gelukkig gebeurde dat niet.”

Voor het eerst in zijn geschiedenis kan Dender een titel vieren zonder één supporter in het stadion. “Ik vind het ontzettend jammer dat de supporters deze titelmatch niet kunnen bijwonen. Luik probeert ons op allerhande manieren te destabiliseren. We moeten gewoon alles uit de kast halen om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Ik sta op scherp. Elke clean sheet is een opsteker als ik de ploeg daar kan mee helpen. De titel is nog lang niet binnen. We zijn bezig aan de bouw van een mooi huis, maar er ontbreken nog vier betonblokken om het geheel af te werken.”

Bij een nederlaag treedt het plan B in werking, want met een zege voor de groene tafel blijft Dender zelfs dan aan de leiding. “We focussen ons voorlopig alleen op wat op het veld gebeurt. Ik vind die forfaitzege wel de logica zelf. Het is toch normaal dat Luik dezelfde straf krijgt als wat Dender eerder overkwam voor net hetzelfde vergrijp.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten