Een paard voor een erotische massage: “SpaceX kocht beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag van Elon Musk af”

Elon Musk 

Elon Musk ©  REUTERS

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaald aan een stewardess die eigenaar en multimiljardair Elon Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Musk zou de vrouw tijdens een vlucht hebben betast en zijn lid hebben laten zien, schrijft nieuwssite Insider op basis van documenten en gesprekken met indirect betrokkenen. Hij zou de vrouw ook een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.

jvhBron: BELGA

Het incident vond plaats in 2016 aan boord van een van de zakenvliegtuigen van SpaceX. De vrouw was destijds als stewardess in dienst van het bedrijf. Volgens bronnen van Insider negeerde ze het gedrag van haar baas. Twee jaar later kreeg ze het gevoel dat haar carrièrekansen bij SpaceX hierdoor waren verminderd, en diende ze alsnog een officiële klacht in tegen Musk. SpaceX stelde daarop voor om haar arbeidsovereenkomst voor 250.000 dollar af te kopen, op voorwaarde dat ze niets over wat was gebeurd naar buiten zou brengen. Insider schrijft zonder haar medeweten benaderd te zijn door een vriendin van de vrouw, die ook de documenten deelde.

SpaceX wilde tegenover Insider niet ingaan op de beschuldigingen. De Tesla-topman tweette zelf dat de “wilde beschuldigingen volledig onwaar” zijn, en dat er “heel wat meer achter het verhaal zit”. Dat het nu naar buiten komt, is volgens hem “politiek gemotiveerd”. De zakenman onderhandelt momenteel met Twitter over een overname van het bedrijf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In andere tweets stelt Musk dat de vriendin van de afgekochte vrouw een leugenaar is, en dat het een “uitdaging” wordt om voor Musk kenmerkende zaken zoals tatoeages en littekens te omschrijven, “omdat het nooit is gebeurd”. Volgens Musk komen de aantijgingen van een “extreemlinkse” actrice uit Los Angeles die “nog een stevig politiek appeltje te schillen heeft”, en als “enige doel” heeft om de Twitterdeal “te verstoren”.

De afgelopen jaren kwamen geregeld klachten naar buiten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij bedrijven van Musk. De miljardair zelf werd daarin echter nooit genoemd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten