Voetbal Eindronde 3de afdeling VV KM Torhout - Tempo Overijse

KM Torhout op één zege van terugkeer naar tweede: “We moeten deze kans nu grijpen”

Tibo Andries (rechts) stond vorige zondag drie keer aan het kanon in de 5-0-zege tegen Diest. 

Tibo Andries (rechts) stond vorige zondag drie keer aan het kanon in de 5-0-zege tegen Diest. © Bart Vandenbroucke

Negentig minuten kunnen zondagnamiddag volstaan om KM Torhout na vier seizoenen weer naar tweede nationale te loodsen. Als de twee Tibo’s thuis tegen Overijse hetzelfde doen als vorige week tegen Diest, ziet het er goed uit. Tibo Margo zette KM op weg naar de zege, Tibo Andries lukte een hattrick.

Koen Verdruye

De afgelopen maanden was Tibo Andries een van de sterkhouders in de as van de ploeg. Hij trof dit seizoen al negentien keer raak, maar zijn drie goals tegen Diest waren een primeur voor Andries in Torhoutse dienst. “Twee goals in één match was al gelukt, maar drie nog niet. Nu dus wel, en dat stemde me gelukkig en gaf een grote voldoening”, zegt Andries. “De ene week gaan de ballen er niet in, de andere week wel. Na de nederlaag in Turnhout hebben we onze rug gerecht. Dat was nodig, want we willen echt graag promoveren. We zijn nu zover en moeten deze kans grijpen. De kers moet zondag op de taart, zo niet zal volgend seizoen de druk nóg groter zijn.”

Niemand zal er rouwig om zijn dat er na zondag een streep kan getrokken worden onder het seizoen. “Het is een heel lang seizoen geweest. We waren extreem vroeg begonnen en nu is het eind mei en zijn we nog bezig. Na een moeizame start zetten we een ongelooflijke reeks neer. In normale omstandigheden, zonder een ploeg als Oostkamp in de reeks, waren we allicht nu al zeker van promotie. Maar Oostkamp was nog sterker dan wij. Toen dat duidelijk werd, kregen we het wat moeilijk en volgde nog een dipje. Maar net op tijd stonden we er opnieuw. Nu moeten we proberen om het helemaal af te maken.”

“Vakantie zit er de komende periode wel niet in voor mij”, besluit Andries. “Samen met mijn vriendin baat ik een chocolaterie uit in het toeristische centrum in Brugge. Het is weer razend druk, maar dat is niet erg. We doen het graag. Ik woon er nu trouwens ook. We vonden een flat in Assebroek en ik heb het er erg naar mijn zin. Knokke is tof, maar Brugge ook. En het is minder ver naar Torhout. Nu nog die promotie en het plaatje klopt helemaal.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten