Niet te missen on-board beelden van sprint met drie én dolblije Mathieu van der Poel na Giro-triomf van ploegmaat

Stefano Oldani (Alpecin-Fenix) pakte donderdag zijn eerste profzege. De Italiaan toonde zich de sterkste van een vluchtersgroep in de Giro en haalde het in de sprint. Met een dolblije Mathieu van der Poel tot gevolg.

Vincent Van Genechten

“Het was zeker niet makkelijk’, aldus Oldani in het flashinterview. “Ik wist dat Rota, hij is een vriend van mij, ook snel is in de sprint en ik moest opletten. Bovendien was het logisch dat die andere jongen (Gijs Leemreize, red.) zou proberen te anticiperen. Dat moest ik allemaal controleren, maar ik weet dat ik snelle benen heb en ik ben blij dat ik het kon afmaken.”

Oldani vertoefde in de kopgroep van 25 met nog twee ploegmaten: Mathieu van der Poel en Oscar Riesebeek. “De aanwezigheid van Mathieu was cruciaal. We wisten dat als we met meerdere jongens voorin geraakten, de meesten naar Mathieu zouden kijken en dan hadden wij, zijn ploegmaten, meer kans op de zege. We waren de enige ploeg met drie renners vooraan en we maakten het mooi af. Geweldig, dat ik hier kan winnen, uitgerekend in de Giro.”

De Giro deelde vrijdag beelden van tijdens de etappe. Daarbij is vanaf de fiets van Leemreize te zien hoe Oldani naar de zege sprint. En dat Van der Poel na afloop dolblij is voor zijn ploegmakker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik ben hier heel blij mee”, zei Van der Poel voor de start van de rit van vrijdag. “Het is voor mij ook wel leuker koersen in zo’n groep (met enkele ploegmaats, red.), dan maak ik me niet zo druk dat er altijd naar mij gekeken wordt. We hebben dan anderen die het kunnen afmaken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten