Vriendinnen serveren bij Hi Tea bubbelthee met fruitsmaken: “In China is het een populair drankje”

Jiaojioa Zhu en Cecile Wang runnen in de Bruul samen Hi Tea. 

Jiaojioa Zhu en Cecile Wang runnen in de Bruul samen Hi Tea. © Sven Van Haezendonck 

Mechelen -

In China is bubbelthee met fruitsmaak een hype en vriendinnen Cecile Wang en Jiaojiao Zhu hopen dat mensen ook bij ons de smaak te pakken krijgen. In de korte Bruul in Mechelen openden ze recent Hi Tea.

Sven Van Haezendonck

Keuze te over bij Hi Tea. Een van de klassiekers op de kaart is bubbelthee met fruitsap en fruitbubbels. “Voor onze bubble tea combineren we verse thee met fruitsap. In China is dat een populair drankje tijdens de middagpauze en na school of het werk”, vertelt Cecile Wang. Een halve liter heb je voor 4,8 euro. “In Antwerpen en Brussel zie je de drankjes al vaker op duiken, in Mechelen kennen de mensen het voorlopig nog minder.”

Op de kaart in de nieuwe zaak ook mojito zonder alcohol en bubbelthee met plattekaas schuim. “Heel lekker vind ik zelf onze bubble tea met melk en tapioca bubbels”, zegt Cecile. Maar de blikvanger op het menubord is volgens de vriendinnen een bingsha tea. “Die bereiden we met crushed ice, maar heel fijn en met fruit bubbels natuurlijk.” Een toefje slagroom maakt het af voor zoetekauwen. Eentje van zeventig centiliter kost 6,8 euro.

Het interieur van Hi Tea is een frisse verschijning in de Bruul. 

Het interieur van Hi Tea is een frisse verschijning in de Bruul. © Sven Van Haezendonck

Dat Cecile en Jiaojiao net voor Mechelen kozen om hun zaak te openen, is geen toeval. “Tegenwoordig woon ik in Rumst, maar een tiental jaar geleden heb ik zelf nog in Mechelen gewoond”, zegt Cecile. In die periode heeft ze de stad sterk zien veranderen. “De winkelstraat is ondertussen mooi aangelegd, er zijn mooie zaken bijgekomen en de stad leeft. Je voelt dat het hier verbeterd is. Ik zou hier opnieuw willen komen wonen”, vertelt ze.

Voor de stijlvolle inrichting van hun zaak, waar je ook ter plaatse iets kunt consumeren, werkten ze samen met de Mechelse ontwerpstudio Nachtraven. Hi Tea in de Bruul 14 is iedere dag open van 11u tot 18.30u. Op zondag is de zaak normaal gesloten, tenzij er een koopzondag is.

LEES OOK:

Serge en Kristen stoppen met frituur en openen café De Goesting: “We gaan voor echte boerenkost”

Met Bar Moemoe opent voor het eerst in jaren nieuw café op Mechelse Grote Markt: “Het concept? Simpel, maar goe”

Suzanne laat Mechelaars kennismaken met Taiwanese bubbelthee: “Ik heb al meteen enkele vaste klanten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten