Honger van Levi Randolph is niet gestild met MVP-award: “Titel is belangrijkste”

Bergen had in de halve finales geen schijn van een kans tegen Levi Randolph en co. 

Bergen had in de halve finales geen schijn van een kans tegen Levi Randolph en co. © Rudy Declerck

Levi ‘Lee’ Randolph vormt dit seizoen een absolute meerwaarde bij Filou Oostende. De MVP van het kampioenschap kijkt gretig uit naar de finales van de play-offs tegen Kangoeroes Mechelen en hoopt de komende dagen te oogsten waarvoor het team tien maanden hard werkte.

Peter Rossel

“Regelmaat was één van mijn belangrijkste kenmerken dit seizoen. Ik was in staat om elke match veel positieve dingen aan de ploeg bij te brengen”, zegt Levi Randolph (29, 1m98), dit seizoen goed voor gemiddeld 15,7 punten (veldkorven 51,9 %, driepunters 47,4 %), 2,9 rebounds en 1,9 assists. “Zeker met Phil Booth vorm ik een prima duo. Ooit hadden we tegen mekaar gespeeld in de NBA G League, maar we kenden mekaar niet voor we hier in Oostende aankwamen. Snel groeide er een vriendschap tussen ons en dat merk je ook op het terrein. We acteren als twee broers.”

Randolph ontving onlangs heel koelbloedig de MVP-award. “Meerdere jongens van onze ploeg kregen een award en dat verdienen we voor ons harde werk doorheen het hele seizoen. De MVP-onderscheiding toont me dat ik hier beter rendeer dan elders, maar ik beleefde toch ook knappe seizoenen in Italië en Frankrijk. Mijn rol daar was wel anders. Hier kent coach Gjergja mij een grotere rol toe dan wat ik had in Sassari, Avellino en Straatsburg. Uiteraard maakte ik de voorbije seizoenen ook een groeiproces door. Toen ik in Avellino aankwam, was ik nog veel jonger. Sindsdien baskette ik in de NBA, in de G League en in Australië. Al die ervaringen maakten me tot de betere basketter die ik nu ben. Wanneer voorbereiding en kansen elkaar ontmoeten, kan je succesvol worden. Ik voel me ook heel comfortabel bij coach Gjergja. Hij kan hard schreeuwen wanneer je iets verkeerd doet, maar tegelijk kan hij je ook knuffelen. De goede verstandhouding met de coach naast het terrein maakt het eenvoudiger tussen de lijnen. Maar zonder Dusan Djordjevic, de coach onder de spelers, had ik die award nooit kunnen winnen. Hij pushte me telkens naar de beste positie.”

Randolph legde eind januari een aanbod van een Australische club naast zich neer. “Toen al voelde ik dat we hier iets speciaal kunnen realiseren. Vele positieve ervaringen overtuigden me om hier te blijven. Weinigen hadden onze kwalificatie in de Champions League verwacht, maar nu moeten we voor die elfde titel op rij gaan. Ik kwam niet naar Oostende om de MVP-award te winnen, ik kwam naar Oostende om het kampioenschap te winnen. Zo’n titel is het allerbelangrijkste, die MVP-award is een kers op de taart.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten