Stukje groen achter station voorlopig gered: “Gaat in tegen alle principes om daar te bouwen”

Wim Van de Voorde en zijn gezin 

Wim Van de Voorde en zijn gezin ©  DVH en Google Maps

Gent -

In de buurt van Gent-Sint-Pieters is het stukje groen dichtbij natuurpark Overmeers voorlopig veiliggesteld. Projectontwikkelaar Loyd wilde daar appartementen en woningen bouwen, maar heeft zijn aanvraag ingetrokken.

Lotte Ruysschaert

Het stukje natuur dat tot voor kort bedreigd werd, bevindt zich tussen de Sint-Denijslaan en de HoGent-campus. Het is zes voetbalvelden groot en sluit aan bij natuurpark Overmeers. Projectontwikkelaar Loyd had plannen om daar dertien appartementen met ondergrondse parkeergarages en vijf woningen te bouwen. Veel buurtbewoners gingen daar niet mee akkoord en dienden een bezwaarschrift in tegen de omgevingsvergunning. (lees verder onder foto)

 

 ©  Google Maps

Loyd heeft de bouwaanvraag ondertussen ingetrokken dus haalt de buurt opgelucht adem. Al blijft buurtbewoner Wim Van de Voorde sceptisch. “We weten niet waarom de projectontwikkelaar (die voorlopig niet bereikbaar is voor commentaar; nvdr) zich heeft teruggetrokken. Dat kan ook zijn om een nieuwe bouwaanvraag in te dienen. Dan zullen ook wij opnieuw bezwaar indienen”, zegt hij.

Han Lagring van Natuurpunt Gent blijft waakzaam, maar vindt de evolutie geruststellend. “Dat de plannen voorlopig niet doorgaan, is goed nieuws. Het is niet uitgesloten dat er een nieuwe aanvraag komt, maar dat zien we dan wel. De stationsbuurt is al een druk bevolkte omgeving en het gaat om overstroombaar gebied, dus het zou tegen alle principes ingaan om daar toch te bouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent