Wielrennen Junioren Ronde van Vlaanderen

Kobe Vandenhende verwacht zware koers: “Strijdtoneel voor punchers”

Kobe Vandenhende toonde reeds aan dat hij kan meespelen voor de prijzen.

Kobe Vandenhende toonde reeds aan dat hij kan meespelen voor de prijzen. © Geert De Rycke

Een sterk internationaal getint deelnemersveld tekent zondag in Oudenaarde present voor Vlaanderens Mooiste. Een unieke kans om op jonge leeftijd roem te vergaren. Zo denkt ook Kobe Vandenhende erover.

Geert Stevens

Zondag speelde de 17-jarige kerel uit Waarschoot een hoofdrol op het provinciaal kampioenschap in Pollare. “Ik wil meteen aangeven dat de drie sterkste renners van de wedstrijd op het podium stonden”, vertelt de renner van de Isorexploeg, die zelf vierde eindigde. “Toen Jens Verbrugghe wegreed, zat ik mooi in zijn wiel om mee te glippen. Maar eenmaal we de kloof hadden gemaakt, blies ik mezelf op, waardoor ik op Pollareberg de rol diende te lossen. Ik kon nadien nog wel mijn wagonnetje aanhaken bij Sam Neerinckx met het oog op de derde plaats, maar bij het ingaan van de laatste ronde zat ik door mijn reserves. De vierde plaats was het hoogst haalbare.”

Maar met zijn prestatie tijdens de provinciale titelstrijd heeft Kobe Vandenhende wel aangetoond dat hij voor de prijzen kan meespelen. “De Ronde wordt een mooie, maar ook zware koers. De klimmetjes worden het strijdtoneel voor punchers. En met de Wolvenberg diep in de finale als mogelijke scherprechter. Er zal sowieso weinig tijd tot recupereren zijn. Ik vermoed dat de opeenvolging aan klimmetjes en het dokkeren op de kasseien tot een afvallingskoers zal leiden. Ik verwacht dat de strijd voor de zege zich in de finale met een klein groepje zal afspelen. Binnen de ploeg hebben we met Jean-Baptiste Declercq een renner die altijd koers probeert te maken. Dat is een troef”, aldus Kobe Vandenhende, die na zondag de focus richt op de Omloop van de drie provincies in Avelgem en het Belgisch kampioenschap in Moorslede. “Na het BK plan ik een rustperiode in, want ik wil fris aan de zomermaanden beginnen. En dan genieten de klimkoersen zeker mijn aandacht. Langere inspanningen bergop moeten me liggen. Wel moet ik nog werken aan mijn explosiviteit.”

()

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten