Wielrennen Meisjes Ronde van Vlaanderen

Febe Jooris staat zonder ploeg aan de start

Febe Jooris. © GDR

Ook de vrouwelijke U17 en U19 krijgt zondag de ronde van Vlaanderen voorgeschoteld. “Ik ben niet bang om koers te maken”, klinkt het voluit bij Febe Jooris.

“Mijn seizoen werd tot hiertoe overschaduwd door veel pech”, verklaart Jooris. “Dat maakt het niet aangenaam en soms vergeet je dan wel sneller hoe goed of hoe slecht je gevoel was. Maar persoonlijk heb ik wel de indruk dat ik vorderingen blijf maken. In Borssele voelde ik me drie dagen lang heel goed en nadien is dat goede gevoel blijven hangen”, aldus de renster uit Deinze die verbonden is aan de topsportschool in Gent. “Wat ik van de Ronde van Vlaanderen mag verwachten? Het is geen Nations Cup-wedstrijd en heb dus niet het juiste beeld hoe ik het niveau moet inschatten. Iedereen kon ook individueel inschrijven en aangezien de Belgen voorrang kregen, staat mijn team (het Nederlandse NXTG, red.) niet op de startlijst. Dat is jammer want met de ploeg had dit echt onze koers kunnen worden. Ik zal de koers dus zelf hard moeten maken en hopelijk krijg ik daarvoor wat hulp van de weinige buitenlanders die wel kunnen starten”, aldus Febe Jooris, die recent in Gavere haar Belgische tijdrittitel met een jaartje kon verlengen.

Nieuwelingen

Wat zondag ook speciaal is. De meisjes nieuwelingen nemen de start en komen erbij als wij 13 kilometer op de teller hebben staan. “Dat is dus iets heel apart en zou ook wel een rol kunnen spelen bij een eventuele ontsnapping”, weet Febe Jooris die in een volgende fase voluit inzet op het EK en WK. “Dat worden doelen op zich.” (gsg)

Aangeboden door onze partners