Oud-journalist Terry Verbiest overleden

Terry Verbiest 

Terry Verbiest ©  BELGA

Terry Verbiest, de eerste hoofdredacteur van TV Brussel, is donderdagavond op 66-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Brusselse nieuwssite BRUZZ vrijdag.

jvhBron: BELGA

Na journalistieke stappen bij de toenmalige BRT en bij VTM, waar hij als rechterhand van toenmalig hoofdredacteur Jan Schodts mee vorm gaf aan de nieuwsdienst, werd hij er ook de eerste eindredacteur en presentator van “Telefacts”. 

Verbiest stampte als hoofdredacteur-directeur (1993-1995) mee de Nederlandstalige regionale tv-zender in Brussel uit de grond. Nadien presenteerde hij onder meer het “Vrije Westen” op Radio 1 en werkte als directeur-informatie bij VT4 en nadien voor Woestijnvis, waar hij hoofdredacteur was van het weekblad Bonanza.

Na een korte tijd in dienst van staatssecretaris Els Van Weert (Spirit), werkte hij als eindredacteur van ‘Big Brother’ bij Endemol en als communicatieverantwoordelijke bij Alfacam. Verbiest was ook jarenlang communicatieverantwoordelijke bij voetbalclub SK Lierse.

Terry Verbiest was al een paar maanden opgenomen in het ziekenhuis na een ingreep. Die kwam hij niet te boven, aldus BRUZZ.

Aangeboden door onze partners