Conner Rousseau verliest onverwacht boezemvriend: “Geen feest zal ooit nog hetzelfde zijn”

Wouter Thyssen overleed plots op vakantie in Portugal. Op sociale media regende het vrijdag steunbetuigingen aan de man achter onder andere Walhalla Festival. 

Wouter Thyssen overleed plots op vakantie in Portugal. Op sociale media regende het vrijdag steunbetuigingen aan de man achter onder andere Walhalla Festival. ©  rr

Sint-Niklaas -

Wouter Thyssen (31), een van de organisatoren en medeoprichters van het festival Walhalla in Sint-Niklaas en boezemvriend van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is donderdag onverwacht overleden op vakantie in Portugal, allicht aan hartfalen. “We zagen elkaar zondag nog een hele dag op de tennisclub”, reageert Conner Rousseau.

Pieter Van Hecke

Walhalla begon als Wouterland, genoemd naar een van de oprichters, Wouter dus. Van een kleinschalig evenement in de tuin van Wouter, groeide het al snel uit tot een groots festival. Wouter stond nog altijd mee aan het roer. “Hij wordt door iedereen geliefd en is de grootste sfeermaker die we ooit gekend hebben. Hij gaf enorm veel vriendschap en warmte. Hij zal gemist worden. Geen feest zal ooit nog hetzelfde zijn ”, reageert het team achter het festival. (Lees verder onder de foto)

Walhalla Festival startte ooit als Wouterland. Deze zomer krijgt het festival als eerbetoon weer zij naam. 

Walhalla Festival startte ooit als Wouterland. Deze zomer krijgt het festival als eerbetoon weer zij naam. ©  archief nb

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zit mee in de organisatie van Walhalla Festival en uitte op Instagram zijn medeleven. “Ik ben een van mijn beste vrienden verloren”, zegt hij. “We gaan je missen, Wouter. De cafés hierboven gaan gouden zaken doen. Walhalla is deze zomer voor u. We zien u graag.”

Herinneringen ophalen

Wouter was ook actief in verschillende verenigingen. Zo speelde hij mee bij voetbalploeg Katasvilla, waar hij ook voorzitter was, en was hij lid van het bestuur van Beverse Tennisclub. Het was ook daar dat donderdag alle vrienden samenkwamen. Ook Rousseau was daarbij. “Het was een moment om elkaar steun te bieden en herinneringen op te halen”, aldus Rousseau. “Ik ken Wouter al sinds 2009. We gingen elk weekend uit naar Steve’s Café in Sint-Niklaas, letterlijk élk weekend. We gingen samen op reis, organiseerden samen Wouterland, … Ik ga hem enorm hard missen. De jongste jaren zag ik hem door mijn job minder, maar af en toe stuurde hij een berichtje om te zeggen hoe fier hij op mij was, dat deed deugd. Ik zal hem herinneren als een crème van ne gast, altijd goedgezind. Het was altijd feest.”

Conner Rousseau deelde nog deze foto met Wouter op de tennisclub in Beveren. 

Conner Rousseau deelde nog deze foto met Wouter op de tennisclub in Beveren. ©  rr

Wouter was overal een graag geziene gast, en dat blijkt ook uit de reactie van het bestuur van Beverse TC. “Wouter zat mee in het bestuur van onze club. Voor mij was hij de gedroomde schoonzoon”, zegt voorzitter Covens. “Hij kon evenementen organiseren als de beste, en altijd met een eeuwige glimlach. We gaan hem enorm hard missen, als persoon en als bestuurslid. De club is in diepe rouw. Ik denk dat weinig 31-jarigen zo’n vriendenkring hebben opgebouwd, en dat dankzij zijn enorme charisma.”

Op sociale media regent het intussen steunbetuigingen. Iedereen in zijn ruime vriendenkring is geschokt en vol ongeloof.

Voorlopig is het nog even afwachten waar en wanneer de uitvaart zal plaatsvinden. Vermoedelijk zal dat eind volgende week zijn. “Hopelijk is het Antwerps Sportpaleis vrij, want ze gaan de ruimte nodig hebben”, klinkt het bij Beverse TC.

Het Walhalla Festival vindt dit jaar plaats op 29 juli. Deze zal uit eerbetoon weer omgedoopt worden tot Wouterland. De organisatie plant ook een bijzonder moment tijdens de set van MaxMoody, twee van zijn beste vrienden. “We kijken ernaar uit om op een feestelijke manier deze feestelijke persoon te herdenken”, aldus de organisatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten