Voetbal Interprovinciale eindronde VK Linden - VKE Drongen

Jente Rooseboom: “Net als mijn ex-club ambieert Linden de promotie”

Jente Rooseboom: “Voor de spelers waren de voorbije twee wedstrijden fysiek en mentaal heel zwaar.”

Jente Rooseboom: “Voor de spelers waren de voorbije twee wedstrijden fysiek en mentaal heel zwaar.”© Vel

Middenvelder Jente Rooseboom (22) kijkt met Linden zondag zijn ex-club Drongen in de ogen. Hij verwacht dat de Oost-Vlamingen vol voor de promotie zullen gaan, maar dat is bij Linden niet anders.

Stefan Van de Weyer

“Ik speelde één seizoentje bij Drongen en een groot deel van de jongens in hun kern ken ik nog wel”, vertelt Rooseboom.

“Drongen heeft een heel sterke ploeg die absoluut goed voor de dag zal willen komen. Ze zijn niet voor niets tot in dit stadium van de eindronde geraakt.”

“Ik heb geen idee op welke tactiek ze zich zullen beroepen, het kan zowel afwachtend of in balbezit zijn. Maar wij zijn op beide scenario’s voorbereid”, aldus Rooseboom die uit Berendrecht afkomstig is, maar in Leuven op kot zit. Hij volgt er de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de KU Leuven.

Linden heeft twee razend spannende matchen achter de rug in de eindronde voor promotie naar derde afdeling.

“Het werden twee keer 120 minuten en twee keer penalty’s. Voor de supporters is dat heel leuk, zeker als dat zoals voor ons twee keer goed afloopt. Als je wint, dan is dat mooi meegenomen. Voor de spelers is dat fysiek en mentaal heel zwaar. De twee winnaars van zondag gaan over naar derde afdeling. Gezien we zo ver zijn geraakt, is dat ook onze ambitie.”

“Linden is een heel leuke club met een familiaal karakter. We draaiden een prima seizoen. Maar waren we enkele plaatsen lager geëindigd, dan was dat ook in orde. Er was tot nog toe nooit veel druk, maar zondag is misschien anders”, zegt de prille twintiger die zijn verblijf aan de Kerkdreef met een tweede seizoen heeft verlengd.

“Ik wil zondag het team helpen en zal de rol vertolken die onze trainer me geeft. Ik vermoed dat het op de flanken zal zijn, afhankelijk van het wedstrijdverloop zal dat meer vooraan of meer achteraan worden. Maar wat het ook wordt, ik ben er klaar voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten