Leerlingen wachten scholier op aan schoolpoort maar hebben af te rekenen met diens ouders: “Het hele gezelschap ging op de vuist”

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. 

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. ©  jve

Blankenberge -

Opschudding in de Van Maerlantstraat vrijdagmiddag: daar vond een vechtpartij tussen zes personen plaats. Drie scholieren stonden een 17-jarige leerling op te wachten na een dispuut, en die haalde zijn ouders erbij. Het hele gezelschap ging op de vuist. Enkele betrokkenen raakten lichtgewond.

Junior Verbeeke

Het incident vond plaats op klaarlichte dag rond de middag, net wanneer de schoolbel afgegaan was voor de middagpauze. Een 17-jarige leerling van het Maerlant Atheneum werd na de lessen opgewacht door drie leeftijdsgenoten aan de schoolpoort, en dat na een eerder dispuut. De jongen voelde nattigheid en haalde zijn ouders erbij. “De 17-jarige leerling zag een zekere bedreiging en vroeg aan zijn ouders om naar de schoolpoort af te zakken”, aldus Hans Quaghebeur, korpschef van de lokale politie in Blankenberge. “Zijn ouders kwamen om hun zoon in veiligheid te brengen, maar uiteindelijk ging het hele gezelschap op de vuist.”

Gemoederen niet meteen bedaard

Het hele verhaal mondde uit tot een vechtpartij met in totaal zes betrokkenen: de 17-jarige leerling, de drie scholieren die hem stonden op te wachten en de betrokken ouders. Enkelen onder hen raakten lichtgewond. De hulpdiensten werden verwittigd en de politie kwam massaal ter plaatse, Getuigen zagen een jongen met een bebloed hoofd door de straat lopen. “Het ging vooral om schrammen en builen”, vertelt Quaghebeur. Arrestaties werden er niet verricht. “Alle betrokken partijen kregen een uitnodiging tot verhoor, maar omdat het om minderjarigen gaat, zijn daar speciale procedures voor”, geeft de korpschef nog mee. Opvallend: zelfs in de namiddag bleef het nog onrustig in de buurt. “De gemoederen waren nog niet meteen bedaard”, klinkt het. “Maar onze politiediensten blijven de zaak opvolgen zodat alles rustig blijft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten