Voetbal Barrage 1ste nationale / eindronde 2de afdeling VV Mandel United - Eendracht Aalst

Mandel United vecht om te overleven, naast en op het veld: “Veel vragen, maar focus op Aalst”

Mandel speelde drie weken geleden een goede partij op Dender en hoopt daar vertrouwen uit te putten om in twee matchen voorbij Aalst te geraken. 

Mandel speelde drie weken geleden een goede partij op Dender en hoopt daar vertrouwen uit te putten om in twee matchen voorbij Aalst te geraken. © Johnny De Saedeleer

Mandel United vecht niet alleen voor het voortbestaan van de club, maar ook op het veld voor het behoud in eerste nationale. Met vooral het Franse deel van de spelerskern moet men zondag en donderdag proberen in twee matchen het verschil te maken tegen Eendracht Aalst.

Koen Verdruye

De Skyline Arena krijgt zondagnamiddag nog eens wat volk over de vloer. Eendracht Aalst is een publiekstrekker en qua fans zal het een thuismatch zijn voor de Ajuinen. “Dat kan in twee richtingen werken”, vindt Mandel-trainer David Vignes. “Het is altijd plezanter spelen als er volk zit, maar het verhoogt vooral voor Aalst de druk.”

Voor Mandel dateert de laatste match alweer van drie weken geleden. Toen speelde de fusieploeg een prima partij op Dender (1-1), maar vorige week werd de oefenmatch tegen Francs Borains met 5-2 verloren. Hoeveel kans maakt dit Mandel om in twee matchen te overleven tegen een lager spelende topploeg?

“Moeilijk in te schatten”, zegt Vignes. “We hebben goed getraind met de mensen die er zijn, waaronder ook nog altijd Belgen zoals Libbrecht, Zutterman, Dhondt en Santens. Op Dender bewees de ploeg dat er nog voldoende motivatie en inzet is om dit tot een goed einde te brengen. Dender staat nu aan de leiding in de eindronde, maar wij maakten het ze erg moeilijk. We zitten in een vreemde situatie door de problemen met de aandeelhouders en eigenaars van de club, maar dat mag ons niet beletten om sportief iets te forceren in ons belang en dat van de club. We moeten niet verdoezelen dat we in een moeilijk parket zitten, we zitten allemaal met heel veel vragen. Er is veel onduidelijkheid, maar die moeten we nu even aan de kant schuiven. Het behoud primeert nu. Onze focus moet nu op Aalst gericht worden, want daar gaat het om. Daar hebben wij als staf en spelers nog vat op, al de rest gebeurt ver boven onze hoofden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten