Opgepast! Veelgebruikte fietsenstallingen in binnenstad worden (tijdelijk) weggehaald

 

 ©  FVV

Gent -

De fietsenstallingen op de Korenmarkt worden tijdelijk ontruimd en daarna weggenomen. Reden daarvoor is het vierdaagse eetfestival Gent Smaakt dat eind volgende week doorgaat.

Simon Dekaezemaker

Opgepast. Wie zijn fiets achterliet in de fietsenstallingen op de Korenmarkt, moet die tegen 23 mei weghalen. Dat wordt aangekondigd met enkele gele borden. De fietsrekken zullen daarna ontruimd en weggehaald worden door de stadsdiensten. “Reden daarvoor is het evenement Gent Smaakt dat later die week zal doorgaan”, zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen).

Na afloop van het Gent Smaakt worden de fietsenstallingen teruggeplaatst en kan je opnieuw je stalen ros op je vertrouwde plek zetten. Tijdens het festival kan je volgens de organisatie best je fiets plaatsen in de andere fietsrekken in de buurt van de Korenmarkt of de bewaakte fietsenstallingen onder de Sint-Michielshelling en onder de stadshal.

Gent Smaakt loopt van 26 tot en met 29 mei. Met zo’n 65 kramen neemt het eetfestival naast de Korenmarkt ook de Poeljemarkt, Klein Turkije en de Stadshal in. Elk plein heeft zijn eigen thema. Zo wordt de Korenmarkt een streetfoodfestival met diverse smaken en culturen terwijl jonge chefs zich kunnen uitleven op de Poeljemarkt.

LEES OOK. Kinderen baas tijdens culinair festival Gent Smaakt

 

 ©  IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent