Eind mei opnieuw in koers? Onmogelijk: Egan Bernal is nog steeds “ver verwijderd” van competitieve terugkeer

 ©  EPA-EFE

Vier maanden na zijn zware val kan de Colombiaanse wielrenner Egan Bernal nog steeds geen datum plakken op zijn terugkeer, zo deelde hij donderdag mee in de Italiaanse pers.

Bron: BELGA

Eind vorige maand, op 27 april, kwam zijn arts Gustavo Uriza nog naar buiten met het nieuws dat Bernal tegen eind mei weer aan de start van een koers zou kunnen verschijnen. De voormalige  winnaar van de Ronde van Frankrijk (2019) en de Giro (2021) geeft nu zelf aan dat een competitieve terugkeer nog “ver weg” is. 

“In mijn hoofd ben ik nog ver verwijderd van deelname aan een wedstrijd, laat staan van ritwinst”, sprak hij. “Er is nog geen exacte datum voor mijn terugkeer. Het is nu nog erg moeilijk om te zeggen wanneer die er zal komen”, konk het verder.

Bernal is goed hersteld van zijn blessures en verblijft momenteel in Europa om de trainingen te hervatten. “Momenteel doe ik in de ochtend gymnastiek en fysiotherapie, daarna zit ik twee uur op de fiets. Ik werk de hele dag aan mijn herstel”, zei hij.

Begin april maakte de 25-jarige Bernal al bekend dat hij aan geen enkele grote ronde zal deelnemen dit jaar.

De renner van het Britse wielerteam INEOS-Grenadiers, winnaar van de Ronde van Frankrijk in 2019, botste op 24 januari tijdens een trainingssessie in Colombia tegen een stilstaande bus. De winnaar van de laatste Giro brak verschillende botten waaronder elf ribben, twee wervels, een dijbeen en een knieschijf. Bovendien werden zijn beide longen doorboord. Bernal zelf schatte zijn kansen om niet verlamd te geraken op slechts vijf procent. Drie weken later was hij al aan het rijden op zijn hometrainer.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten