Familie brengt wereldkeuken naar Schriek met Resto Atlas: “Dorp zat al een tijd zonder restaurant”

Hemanta serveert bij Resto Atlas Thaise en Indische specialiteiten, maar ook Europese en vegetarische gerechten. 

Hemanta serveert bij Resto Atlas Thaise en Indische specialiteiten, maar ook Europese en vegetarische gerechten. ©  Dirk Vertommen

Schriek -

Met de opening van Resto Atlas heeft de Bredestraat in Schriek (Heist-op-den-Berg) er sinds deze week een restaurant met wereldkeuken bij. De voorbije maanden zetten de zaakvoerders er het voormalig pand van café ‘t Hoekse voor naar hun hand. Maandag openden ze hun zaak met een gesmaakte receptie voor omwonenden.

Kristof Van Rompaey

De familie Sharma runt intussen al zes jaar hun Resto Atlas in Haacht. Zoon Hemanta en zijn echtgenote Sujata doen dat samen met Hemantas’ ouders Babu en Radhika. Ze vonden de tijd rijp om uit te breiden en zochten naar een geschikt pand, niet te ver van hun andere zaak. Zo stuitten ze op dat van café ’t Hoekske in de Bredestraat-Schaliehoevestraat in Schriek.

“We namen het gebouw zowel vanbinnen als vanbuiten grondig onder handen”, vertelt Hemanta. “Dat kostte ons toch bijna zes maanden tijd. Een keuken was er natuurlijk niet. Achteraan stond er eigenlijk alleen maar een hoop rommel. We hebben er dus flink ons werk aan gehad om alles klaar te krijgen voor de opening.”

Rustig beginnen

De menukaart in Haacht en Schriek zijn dezelfde. De inrichting van de interieurs zijn dat niet. “Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreide wereldkeuken”, legt Hemanta uit. “We serveren onder meer Thaise en Indische specialiteiten, maar ook Europese gerechten als steak staan op de kaart. We bieden ook een aantal vegetarische gerechten aan.”

Het interieur werd grondig onder handen genomen. 

Het interieur werd grondig onder handen genomen. ©  Dirk Vertommen

De reacties zijn tot nu toe erg positief volgens de medezaakvoerder. “Schriek zat al een tijd zonder een restaurant”, zegt hij. “Je hebt er in het centrum voornamelijk cafés en meeneemzaken. De mensen vinden het dus fijn dat ze in hun eigen dorp weer eens de benen onder tafel kunnen schuiven. We maakten bewust niet te veel reclame. Rustig opbouwen en alle klanten tevreden houden, dat is onze filosofie. We kunnen trouwens sowieso al rekenen op veel mond-tot-mondreclame van onze klanten in Haacht. “

Bestelplatform

Je kunt bij Resto Atlas terecht voor een gezellig avondje tafelen, maar wie liever thuis van de gerechten smult, kan ze ook bestellen met 5% korting. “Dat kan eventueel nu al telefonisch”, geeft Hemanta mee. “Ons online bestelplatform lanceren we volgende week pas, ook weer vanuit de redenering dat we niet te veel hooi ineens op onze vork willen nemen. We wilden eerst wat aftasten hoe groot de opkomst ongeveer zou zijn. Leveren doen we trouwens niet.”

De uitbaters zochten naar een geschikt pand, niet te ver van hun andere zaak. Zo stuitten ze op dat van café ’t Hoekske in de Bredestraat-Schaliehoevestraat in Schriek. 

De uitbaters zochten naar een geschikt pand, niet te ver van hun andere zaak. Zo stuitten ze op dat van café ’t Hoekske in de Bredestraat-Schaliehoevestraat in Schriek. ©  Dirk Vertommen

Zeker in de beginfase gaat Hemanta zich ontfermen over de zaak in Schriek, terwijl zijn ouders die in Haacht runnen. De openingsreceptie voor Haachtse klanten en Schriekse omwonenden werd maandag volgens hem zeer gesmaakt. “In principe hebben we op maandag onze vaste sluitingsdag”, vertelt hij. “Van dinsdag tot vrijdag zijn we in Schriek open van 17 tot 22u. Op zaterdag en zondag kun je er terecht van 11.30u tot 22u.” (kvro)

www.restoatlas.be

 

 ©  Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten