Futsal2de nationale A 

FP Aarschot onderstreept zijn ambitie met een vernieuwde kern

Eén van de nieuwkomers bij FP Aarschot is international Meris Durakovic.

Eén van de nieuwkomers bij FP Aarschot is international Meris Durakovic.© Boumediene Belbachir

Dat FP Aarschot de ambitie koestert door te stoten naar eerste nationale is duidelijk. Het trok met Kevin Meijer (van reeksgenoot Houthalen) een trainer met ambitie aan zodat Yannick Arnoets zich weer gaat toeleggen op zijn taak als manager. En het versterkte de kern met nogal wat talent.

De club haalt vijf spelers binnen die stuk voor stuk een meerwaarde lijken te worden. Van eerstenaionaler Herentals komt Meris Durakovic, die bij de Belgische nationale ploeg speelt. Andere nieuwkomer is Alexander Lauwers, een 21-jarige flankspeler van Grace-Hollogne. Muse Murtezi is een allrounder van Hoei die vaak wordt opgeroepen voor de Kosovaarse nationale ploeg.

Om goalgetter Samy Afkir, goed voor 18 goals, te vervangen vond men bij Houthalen Michele Meerburg, die alleen de heenronde speelde en daar zestien keer scoorde. En ook linkerflankspeler Zakari Daali, een Belgische international die van Malle Beerse komt, is iemand die vlot scoort.

Samenwerkingsverband

Over het vertrek van aanvoerder Nick Van Kort, die in eerste nationale bij Hasselt aan de slag gaat, is Aarschot niet gelukkig. Dat Ricardo Pinto op zijn 46ste dichter bij huis gaat voetballen, was verwacht. Net als het vertrek van Samy Afkir, Adil Bouzerda en Miguel Perez.

Om zijn ambitie in de verf te zetten, gaat Aarschot een samenwerkingsverband aan met Black Wolves Betekom, dat in de Vlaamse Zaalvoetbalcompetitie speelt, de vroegere vierde nationale. Betekom wordt een satellietclub. (job)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten