Vroege vlucht overleeft, Lotte Kopecky wint sprint van peloton maar is leiderstrui kwijt in Ronde van Burgos

 ©  @ActuCyclismeFem

In de tweede etappe van de Ronde van Burgos (Spa/World Tour) liet het peloton zich verrassen door de vroege vlucht. In een sprint met zeven haalde de Italiaanse Matilde Vitillo het voor haar metgezellen in de sprint. Lotte Kopecky won zeven tellen later de sprint van het peloton. Ze verliest haar leiderstrui aan de Colombiaanse Jennifer Ducuara, maar neemt wel de groene puntentrui over.

Bron: BELGA

De tweede etappe in de Ronde van Burgos bracht het peloton van Sasamon naar Aguilar de Campoo, over 128 km, met onderweg twee gecategoriseerde klimmetjes van derde categorie. Net zoals donderdag kregen de rensters te maken met hete temperaturen, 30 graden onderweg.

Ondanks die hitte was er heel wat bedrijvigheid om weg te geraken in de beginfase. Veel rensters waagden hun kans, maar pas na 35 km wist een groep van zeven te ontsnappen. Nina Buysman (Human Powered Health), Lara Vieceli (Ceratizit - WNT), Matilde Vitillo (BePink), Nora Jencusova (BePink), Jennifer Ducuara (Colombia Tierra de Atletas), Aranza Villalon (Eneicat - RBH Global) en Maaike Coljé (Massi Tactic).

Eindelijk liet het peloton begaan. Na één uur wedstrijd werd maar liefst 39,6 km afgelegd. Vooraan draaide het goed rond, de vluchters verzamelden maximaal 7 minuten bonus op het peloton waar Lotte Kopecky na haar ritwinst in de leiderstrui reed. Op 35 km van het eind bedroeg die voorsprong nog steeds zes minuten.

In het peloton was er weinig organisatie en toen op 15 km de bonus nog steeds 3 minuten bedroeg, werd duidelijk dat de winnares vooraan zat. Al werd het in de laatste vijf kilometer plots nog heel spannend met nog slechts 45 seconden bonus en 15 seconden op 500 meter. Uiteindelijk sprintten de zeven toch om de zege en daarin toonde Vitillo zich de snelste voor Nina Buijsman en Lara Vieceli.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten