Jonge Duivels zijn maatje te klein voor Spanje en hebben lot niet meer in eigen handen op EK U17

 

De Belgische nationale voetbalploeg onder 17 jaar heeft vrijdag zijn tweede groepswedstrijd op het EK in Israël verloren. De Jonge Rode Duivels gingen in Nes-Ziona tegen Spanje na twee doelpunten voor de pauze de boot in met 2-0.

Bron: BELGA

De jonge Belgen keken snel tegen een achterstand aan na een treffer van Boñar (12.). Spanje verdubbelde op slag van rust via Iker Bravo (45.) na niet echt doortastend verdedigen. In de tweede periode maakte België jacht op de aansluitingstreffer, maar nieuwe doelpunten bleven uit.

België speelde dinsdag in zijn eerste duel in groep C 1-1 gelijk tegen Servië. In de stand staat Spanje aan kop met zes punten, waardoor het zijn ticket voor de kwartfinales op zak heeft. Servië, dat eerder vrijdag Turkije versloeg met 2-1, volgt als tweede met vier punten. België (1) en het uitgeschakelde Turkije (0) sluiten de rij. Maandag spelen de jonge Rode Duivels hun laatste groepswedstrijd tegen Turkije in Nes-Ziona. Alleen winst gecombineerd met een Servisch verlies tegen Spanje kan de Belgen een plaats in de kwartfinales opleveren. In geval van gelijke punten is het doelsaldo beslissend.

Er nemen zestien landen aan het EK deel. De eerste twee van de groep stoten door naar de kwartfinales. De nummer 1 uit groep C treft de tweede uit groep D (die bestaat uit Denemarken, Portugal, Schotland en Zweden), de tweede speelt tegen de winnaar van diezelfde groep.

Het team van bondscoach David Penneman kwalificeerde zich voor het EK door eind maart op de eliteronde (laatste kwalificatieronde) in Bosnië-Herzegovina als tweede te eindigen in zijn groep, achter Spanje (dat met 1-0 te sterk was) maar voor gastland Bosnië-Herzegovina (6-0 winst) en Estland (8-1 winst). Nederland is de tweevoudige titelverdediger op het EK min 17. Jong Oranje versloeg in 2019 in de laatste editie, die in Ierland werd georganiseerd, Italië in de finale en verlengde zo zijn titel. België strandde toen in de kwartfinales na 0-3 verlies tegen Oranje.

Opstelling België: Epolo - Burlet, Spileers, Piedfort, Sabbe (cap) (88. Geerts) - Idumbo Muzambo, Vermeeren, Mawete Kinsiona, - Godts (61. Talbi), Çanak, Agyei (75. Sturbaut).

Bondscoach: David Penneman

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten