Basketbal BNXT League

Amida Brimah (Oostende) is speelklaar

Amida Brimah brak eind maart een middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet. 

Amida Brimah brak eind maart een middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet. © VDB

Dusan Djordjevic (voetzool) raakt niet speelklaar voor de eerste finalematch tegen Mechelen, maar Amida Brimah behoort na een week intense training wel tot de matchselectie.

Woensdag 30 maart brak Amida Brimah een middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet in het openingskwart van de thuismatch tegen Landstede Zwolle. Oostende vreesde dat het seizoen voor de Ghanese center voorbij was, want de rechtervoet van Brimah moest zes weken in een brace. Door het harde werk van de medische staf van Oostende en van Brimah zelf is hij dit weekend opnieuw speelklaar.

“Professionele atleten kijken altijd uit naar grote, belangrijke momenten. Play-offduels zijn de leukste matchen om te spelen. Ik kijk ernaar uit om in een volle zaal Oostende opnieuw te vertegenwoordigen”, reageert Brimah.

In acht wedstrijden om de Champions League was Amida Brimah goed voor gemiddeld 8,9 punten en 7 rebounds in 21’48”. In acht wedstrijden van de BNXT League noteerde hij gemiddeld 9 punten en 5 rebounds gedurende 16’39”. (rpo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten