Ghanese center Amida Brimah (Oostende) is anderhalve maand na voetbreuk toch speelklaar voor finale play-offs

 

 ©  VDB

Dusan Djordjevic (voetzool), kapitein van Filou Oostende, is zaterdag niet speelklaar voor de eerste playoff-finale, maar Amida Brimah behoort na een week intense training verrassend wel tot de wedstrijdselectie.

Peter Rossel

Woensdag 30 maart brak Amida Brimah een middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet in het openingskwart van de thuismatch tegen Landstede Zwolle. Oostende vreesde dat het seizoen voor hun Ghanese center voorbij was. Het middenvoetsbeentje is immers een schokbreker.

De rechtervoet van Brimah moest zes weken in een brace. Door het harde werk van de medische staf van Oostende en van Brimah zelf is hij dit weekeinde toch opnieuw speelklaar. “Professionele atleten kijken altijd uit naar grote momenten en belangrijke speeltijden! Play-offduels zijn de leukste matchen om te spelen. Ik kijk ernaar uit om in een volle zaal Oostende te vertegenwoordigen”, reageert Brimah. Zaterdagavond is er de eerste playoff-finale aan zee tussen Filou Oostende en Kangoeroes Mechelen.

In acht wedstrijden om de Champions League was Amida Brimah dit seizoen goed voor gemiddeld 8,9 punten en 7 rebounds in 21’48”. In acht wedstrijden van de BNXT League noteerde “mistyer Block Shot” gemiddeld 9 punten en 5 rebounds gedurende 16’39”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten