NMBS haalt gokautomaten weg uit treinstations na vrees voor uitbreiding

 

 ©  Jimmy Kets

Werner Rommers

De NMBS en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) trekken een definitieve streep door gokautomaten in treinstations. Vooruit-Kamerlid Joris Vandenbroucke had tot zijn ontsteltenis vastgesteld dat er in krantenwinkels in verschillende treinstations zulke gokautomaten stonden. “Erg bizar dat de overheid, die gokken wil ontmoedigen, dat in de gebouwen van de NMBS – waar toch heel wat mensen passeren – zomaar toestaat.” Vandenbroucke vreesde bovendien dat er nog heel wat speelautomaten in treinstations zouden bijkomen, “nu het gokbedrijf Golden Palace – dat de krantenwinkels van Bpost overneemt – zo ook 45 krantenwinkels in treinstations in handen krijgt”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat ziet ook Gilkinet niet zitten. In de Kamercommissie Mobiliteit maakte hij duidelijk dat gok- of speelautomaten in treinstations “niet meer worden toegestaan. Ik vind het essentieel dat mensen beschermd worden tegen de destructieve gevolgen van een gokverslaving. Stations zijn levendige plekken waar ook heel wat jongeren komen. Ze moeten daar niet geconfronteerd worden met een gokaanbod.”

Vandenbroucke is – deels – tevreden met het buitensmijten van gokautomaten uit de treinstations: “Dat er geen speelautomaten meer worden toegestaan, is goed nieuws. Feit blijft dat er vandaag in een tiental stations nog dergelijke automaten staan, en dat die er blijven staan tot zolang het afgesloten contract met de NMBS loopt. Als het de minister echt menens is, trekt hij best ook daar een definitieve streep onder.” (wer)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten