Wielrennen  elite 2/U23 Ardense Triptiek

Liam Slock wint openingsrit

Liam Slock.

Liam Slock.© MVH

Zevenekenaar Liam Slock (Lotto Soudal U23) won in Kelmis de openingsrit van de Ardense Triptiek. In de spurt van een ruime kopgroep ging Slock de Fransman Baptiste Vadic en Lander Loockx vooraf.

 In de Ardennen liet Slock vorig jaar een overwinning optekenen in Herbeumont. “Blijkbaar is winnen voor mij alleen voorbehouden in de Ardennen”, lachte Liam. Na de H4A Beloftentweedaagse in Zeeland bleef Slock met een kater achter. “In Philippine glipte ritwinst me door de vingers en liep ploegmakker Vincent Van Hemelen de eindzege mis. Dat Van Hemelen de leidersplaats in de U23 Road Series overnam, was niets meer dan een pleister op een houten been.”

De eerste rit van de Ardense Triptiek draaide niet uit op de verwachte pelotonspurt. “We geraakten met vijf voorop, maar in het slot dikte de kopgroep nog gevoelig aan”, zegt Slock, die met duidelijk verschil de spurt won. “Eindelijk nog eens kunnen winnen, doet bijzonder veel deugd. Zaterdag show ik de leiderstrui, maar ik besef dat ik vanuit verschillende hoeken zal bestookt worden. Het verschil is klein. Het worden nog twee lastige ritten, maar we zullen ons uiterste best doen om de trui te verdedigen.”

Actie en reactie volgden elkaar in versneld tempo op. Het peloton plooide regelmatig in en uit elkaar als een accordeon. Jens Delahaye en Dylan Vandenstorme (EFC-L&R-AGS), Liam Slock en Luca Van Boven (Lotto Soudal U23), Gil Gelders (Bingoal-Pauwels Sauces WB Development Team) en Lorenz Vandewynkele en Siebe Deweirdt (Team Elevate-Home Solution Soenens) schreven mee aan het wedstrijdverhaal.

Tristan Scherpenbergh (bergklassement) en Jens Delahaye (rushes) voeren nevenklassementen aan.(fdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten