Zangeres Anouk: “Ook twee meisjes uit mijn team slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag in ‘The Voice’”

 

 ©  Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

De Nederlandse zangeres Anouk, die ook coach is in de Nederlandse versie van ‘The Voice’, zegt dat twee meisjes uit haar team slachtoffer werden van grensoverschrijdend gedrag. Eerder stopte Anouk als coach in de talentenjacht nadat verhalen over seksueel wangedrag aan het licht kwamen.

evdgBron: De Telegraaf

Begin januari raakte bekend dat uitzendingen van ‘The Voice of Holland’ voorlopig on hold werden gezet wegens berichten rond seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van “seksuele aard” heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. In een aflevering van het programma ‘BOOS’ getuigden verschillende vrouwen ook over seksueel wangedrag van jurylid en zangcoach Ali B.

Anouk, die sinds een aantal jaar coach was bij ‘The Voice of Holland’ en ‘The Voice Kids’, stapte op uit het programma. In een interview met De Telegraaf zegt ze nu dat ook twee jonge vrouwen uit haar team slachtoffer werden van overschrijdend gedrag. De zangeres treedt niet in detail over de feiten, maar vertelt wel dat het erg vindt het nooit eerder geweten te hebben. Ze kwam er naar eigen zeggen achter nadat het nieuws bekendraakte en ze zelf contact zocht met haar kandidaten uit alle seizoenen.

LEES OOK. Jurylid Anouk stopt bij ‘The Voice of Holland’ na berichten over ongewenst gedrag: “Het is gewoon een corrupte bende”

Dat Anouk er in eerste instantie niets van wist, zorgde naar eigen zeggen voor “een rollercoaster in het hoofd”. “Het zijn mannen die ik graag mocht. Met Jeroen had ik veel contact over de muziek. Dat lijntje is kort, net als met Ali. Tegelijk denk ik: waarom was dit nodig? Je hebt geld, gaat graag naar Dubai. Huur daar eens een boot met sekswerkers en leef je uit. Dit is net zoiets als een leraar of sportcoach: het kán niet.”

Terugkeren

De zangeres zegt dat ze ook kwaad is omdat ze mee zocht naar meisjes voor het programma, terwijl de organisatie al kennis had over wantoestanden. “Sommige mensen zeggen: ‘maar die meiden waren al 18 of 19.’ F*ck off! Ik heb een dochter van bijna 17. Die ziet er misschien volwassen uit, maar het is een kind. Doe normaal!”

Anouk zegt dat ze niet weet of ze nog terugkeert naar de talentenjacht. “Ik weet het niet. Ik vind het vreemd dat niemand me ooit gevraagd heeft of ik zelf ooit iets heb gemerkt bij de kandidaten of zelf iets ondervonden had.”

Aangeboden door onze partners