Noord-Koreaanse staatsmedia ‘informeren’ burgers over middelen tegen corona: “Kruidenthee en zoutoplossing”

Kim Jong-Un. ©  AFP

Plots is ook in Noord-Korea het coronavirus opgedoken. Na twee jaar ontkennen dat covid in het land was, hebben nu 1,2 miljoen inwoners “koorts”. En in een land dat onvoorbereid is op zo’n pandemie, gebeuren rare dingen. Want Noord-Koreanen wordt aangeraden om thee te drinken en te gorgelen met zout water.

Experten maakten zich in het begin van de week al grote zorgen om Noord-Korea en de aanpak van het coronavirus. Nu duidelijk wordt dat de pandemie ook daar volop losbarst, blijkt het land geen plan van aanpak te hebben. Dat wordt pijnlijk duidelijk als je de staatsmedia bekijkt, meldt de BBC.

LEES OOK. Plots zijn meer dan 1,2 miljoen Noord-Koreanen getroffen door “koorts”: welke wapens heeft het land tegen corona? (+)

Want daar komen mensen aan bod die zieken aanraden om een kruidenthee te drinken als je niet zo’n zware symptomen hebt. In een ander interview vertelt een koppel hoe het kan helpen om met een zoutoplossing te gorgelen. Volgens het officiële staatspersbureau is er 1.000 ton zout naar Pyongyang gestuurd om zulke zoutoplossingen te fabriceren.

Voor wie zwaarder ziek is, zijn er pijnstillers en antibiotica. Volgens factcheckers van de BBC helpen die antibiotica helemaal niet tegen corona.

VS en Zuid-Korea bieden hulp aan

De Verenigde Staten en Zuid-Korea bieden Noord-Korea zaterdag hulp aan met de bestrijding van het coronavirus in een gezamenlijk persbericht. Washington en Seoel stellen bezorgd te zijn over de recente uitbraak van het coronavirus in Noord-Korea. Ze “zijn bereid om met de internationale gemeenschap te werken en assistentie aan te bieden”, klinkt het. Zuid-Korea en de Verenigde Staten boden eerder al aan om vaccins en andere medische hulpmiddelen richting te sturen, maar Pyongyang heeft daar nog niet op gereageerd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten