Roeien  Skiff U19 EK U19 in Varèse (Italië)

Boris Taeldeman roeit zich op het EK U19 meteen bij de top twaalf

Axel Müller, de nieuwe bondscoach van het Belgisch roeien, stuurde slechts één junior naar het EK U19. Boris Taeldeman stelde hem alvast niet teleur: de GRS-skiffeur finishte in zijn voorwedstrijd knap tweede en kreeg een ticket voor de halve finale toegestopt. Met een plaats bij de top twaalf kan het EKU19 voor de 18-jarige Gentenaar al niets meer stuk.

Twee van de vijftien aangekondigde skiffeurs haakten nog voor de eerste EK-start af. Boris Taeldeman kwam in een voorwedstrijd van vier starters terecht. Hij nestelde zich van in de eerste meters op die vereiste derde plaats. In de tweede wedstrijdhelft snelde hij de Noor Ulrik Lohne voorbij en finishte uiteindelijk comfortabel tweede na de Zwitserse winnaar Nicolas Berger. De Noor volgde op zes seconden van Boris en stak het derde halve finaleticket op zak.

“Boris ging de laatste 500m helemaal niet voluit omdat zijn halve finaleplaats dan al een feit bleek. In totaal boekte hij de zesde besttijd, waar we weten niet hoe diep de andere skiffeurs gingen. Wel was Boris halfweg amper drie seconden trager dan de Brit Marcus Chute, die daar de snelste skiffeur bleek. Dat belooft voor een felle jacht op een finaleticket, die Boris morgen om 9.30 uur zal openen”, voorspelt coach Jonas Deconinck. (bll)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent