La Liga-voorzitter haalt stevig uit naar PSG en dient klacht in bij de UEFA na deal met Mbappé: “Dit is een belediging voor het voetbal”

 ©  AFP

De keuze van Kylian Mbappé voor PSG en dus niet Real Madrid doet heel wat stof opwaaien. Vooral in Spanje zijn ze woedend. La Liga-voorzitter Javier Tebas haalt stevig uit naar PSG én dient klacht in bij de UEFA. “Dit is een schandaal.”

Maarten Vanhoof

LEES OOK. Eindelijk officieel: Kylian Mbappé wijst Real Madrid de deur en tekent contractverlenging bij PSG

“Wat PSG gaat doen om het contract van Mbappé te verlengen, dankzij grote sommen geld, is een schande voor het voetbal”, schrijft Tebas op Twitter. “De voorbije jaren tekenden ze een verlies op van 700 miljoen euro en ze hebben al een loonmassa van 600 miljoen.” Tebas gooit nog wat extra olie op het vuur door er aan toe te voegen dat “Al-Khelaifi (de voorzitter van PSG, red.) een even grote bedreiging is als de Super League”, een verwijzing naar het project dat vorig jaar door 12 grote Europese clubs werd voorgesteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Later op de avond kwam er een officieel statement van La Liga. Daarin kondigde ze aan dat ze een klacht neerleggen bij de UEFA “om het economisch ecosysteem van het Europees voetbal te verdedigen”. “Dit is een schandaal”, klinkt het nog. “We dienen klacht in bij de UEFA, de Franse autoriteiten en de bevoegde instanties binnen de Europese Unie.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens het jaarverslag van de financiële waakhond van het Franse voetbal (DNCG) leed Paris SG een verlies van bijna 225 miljoen euro in het seizoen 2020-2021, dat werd gekenmerkt door een crisis in de televisierechten in de Ligue 1 en wedstrijden achter gesloten deuren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten