Elton John trekt na drie tegenslagen weer op afscheidstournee

 ©  AP

Elton John (75) is er weer klaar voor om op tournee te trekken. Dat zegt de Britse ‘Rocket man’-zanger op zijn Instagrampagina.

Hij is al een tijdje bezig met zijn ‘Farewell Yellow Brick Road’-tour, sinds 2018. Een afscheidstournee over de hele wereld, met ook haltes in het Antwerpse Sportpaleis. Alleen moest hij zijn concerten zoals alle artiesten verplaatsen door corona. Vorig jaar startte hij de tour weer op, maar moest hij na een val opnieuw een hele reeks concerten uitstellen. Het ging zo ver dat hij onder het mes moest, en heel wat concerten moest verplaatsen naar 2023. Begin dit jaar kwam er een nieuwe tegenslag: de zanger werd zelf getroffen door corona.

Maar nu is hij er weer helemaal bovenop. “Na een rustige pauze thuis, ben ik klaar om weer op weg te gaan met mijn Farewell Yellow Brick Road Tour!” klinkt het enthousiast op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op zijn passage in Antwerpen is het wel nog een jaar wachten. Elton John is te zien in het Sportpaleis op 26 en 27 mei. En er zijn nog kaartjes te koop.

Eerder deze week had hij nog goed nieuws te melden. De documentaire Goodbye Yellow Brick Road: The final Elton John performance and the years that made his legend zal te zien zijn op Disney+. Met daarin een paar van zijn meest memorabele optredens op zijn favoriete podium en zelfs beelden die hij zelf nog nooit eerder zag, stelt hij. (eadp)

Aangeboden door onze partners

Lees ook