Red Lions boeken ruime zege in tweede duel tegen Spanje dankzij hattrick Tom Boon

 ©  BELGA

De Belgische hockeymannen hebben zaterdagavond in hun achtste wedstrijd van de FIH Pro League met 5-1 gewonnen van Spanje. Vrijdagavond speelden beide teams een eerste keer tegen elkaar. Toen werd het 3-3 en wonnen de Lions na shoot-outs een bonuspunt.

Maarten VanhoofBron: BELGA

De wereld- en olympische kampioenen stonden in het Sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen na het eerste kwart 2-0 voor na treffers van Tom Boon en Onana Nelson. Opnieuw Boon zorgde in het tweede kwart voor de 3-0 ruststand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kort na de herneming maakte Tom Boon zijn hattrick vol. In het vierde kwart lukte Ignacio Rodriguez de eerredder voor Spanje waarna Tanguy Cosyns de 5-1 eindstand vastlegde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de Red Lions, titelverdediger in deze competitie met negen landen, was het de vierde overwinning. Ze speelden ook al twee keer gelijk en verloren twee keer. In het klassement staat het team van Michel van den Heuvel vijfde met 15 punten. Spanje is met 12 punten uit twaalf matchen achtste.

Volgend weekend (28 en 29 mei) spelen de Lions in Antwerpen twee keer gastheer voor Frankrijk.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten