Minivoetbal Beker van België Voetbal Vlaanderen

San Siro Deftinge wint bekerfinale na cornerballen

Voor Deftinge was de bekerwinst de kers op de taart.

Voor Deftinge was de bekerwinst de kers op de taart.© Nic Declercq

San Siro Deftinge sloeg vrijdag een dubbelslag. De nieuwe landskampioen won ook de Beker van België door in de finale met de cornerballen van underdog Hard Labeur Nazareth te winnen. De tussenstand na de reguliere speeltijd was 3-3.

Deftinge kwam als favoriet aan de aftrap maar een goed georganiseerd Nazareth, die vijfde werden in de competitie, was de evenknie van haar opponent. De wedstrijd barstte in de derde set los nadat er in het eerste en tweede kwart niet werd gescoord. Deftinge klom via doelpunten van Schoukens en Van De Wattijne op een 1-0 en 2-1 voorsprong maar Nazareth klom via treffers van El Malqui en Pieters evenveel maal op gelijke hoogte.

In de vierde set scoorde Schoukens zijn tweede treffer van de avond maar via een ongelukkig eigen doelpunt van Desprets sleepte Nazareth verlengingen uit de brand. Beide teams scoorden hierin één keer (Pieters en Vandepontseele) waardoor cornerballen de beslissing moesten brengen.

Deftinge liet zich op geen enkele misser betrappen. Aan de overzijde belandde de kopbal van speler-coach Tollebeke tegen de paal waarna Deftinge een groot feest kon inzetten.

“Het werd een ware thriller waarin wij het onderste uit de kan hebben moeten halen”, aldus voorzitter Yves Speliers (Deftinge). “Nazareth heeft het ons zeer moeilijk gemaakt. Dit is na de titel de kers op de taart in een historisch jaar. We bewezen dat we dit seizoen de beste ploeg waren. Dit is onze tweede bekerwinst in vier finales nadat we voor de eerste maal kampioen werden.” (jp)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent