Wielrennen junioren Spie Internationale Junioren Driedaagse

Tyson Borremans spurt wereldtoppers uit het wiel: “De mooiste overwinning tot nu toe”

Tyson Borreman schittert op het podium  naast de Italiaan Matteo Fiorin en Viktor Vandenberghe.     

Tyson Borreman schittert op het podium naast de Italiaan Matteo Fiorin en Viktor Vandenberghe.  ©  fdg

De naam van Tyson Borremans (Onder ons Parike) siert nu ook het imposante palmares van de vermaarde driedaagse in Zeeland waar menige wielertopper van nu kwam piepen aan het wielerfirmanent. De Geraardsbergenaar gaf spurtles en won voor de Italiaan Matteo Fiorin en Viktor Vandenberghe.

Zaterdagvoormiddag won de Franse topper Niels Michotte, recent winnaar van Parijs-Roubaix, de tijdrit in Westdorpe met een gemiddelde snelheid van 48km/u. Steffen De Schuyteneer (Avia-Rudyco) redde de Belgische eer met een elfde plaats. Bij het aansnijden van de derde rit in Sluiskil moest Steffen de witte jongerentrui inleveren bij de Nederlander Sjors Lugthart.

Veel animo om en rond Sluiskil, maar een massaspurt was ook nu niet te vermijden. “Toen een vijftal wegreed, heb ik even getwijfeld. Leider Niels Michotte was mee en ook de Deen Boas Lysgaard, ritwinnaar in Axel, en de Nederlander Elmar Abma verschenen voorin. De renners van het Cannibal Team en AG2R Citroën, de ploeg van Michotte, reden het gat dicht en dat kwam me goed uit. In Pollare had ik vertrouwen getankt door De Schuyteneer te kloppen in de pelotonspurt. In Sluiskil heb ik vol aangezet vanop 300m voor de finish. Ik had nog overschot”, glunderde de renner van Onder ons Parike, die de mooiste overwinning van zijn nog nog wielercarrière liet optekenen.

“Het palmares van deze koers heeft niets dan grote namen voortgebracht. Ik ben fier dat mij naam er nu ook tussen staat. Zondag wil ik in de slotrit in Velzeke bevestigen. Het parcours heeft geen geheimen.”

Voor de slotrit voert Michotte het klassement aan. De Amerikaan Artem Shmidt volgt op 20” , Lugthart op 24”. Steffen De Schuyteneer staat zevende op 37”.(fdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten