“Wat een knal”: grote ravage in gehucht na frontale botsing, vier personen naar ziekenhuis

 © Thijs Pattyn

Brandhoek/Ieper/Poperinge -

In het Ieperse gehucht Brandhoek gebeurde zaterdagavond een zware frontale botsing, die zorgde voor veel schade en brokstukken op de weg. Vier personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Net voorbij het bordje van de bebouwde kom van Brandhoek vanuit de richting van de Ieperse deelgemeente Vlamertinge reden rond 23.30 uur een BMW en Peugeot frontaal tegen elkaar op de Poperingseweg. Na die eerste klap belandde de BMW tegen een paar bomen en een cabine van Telenet, wat verderop in de richting van Poperinge. In een van de bomen bleef een groot brokstuk steken. (Lees verder onder de foto)

In de Peugeot zat een koppel van 75 en 73 uit Ieper. 

In de Peugeot zat een koppel van 75 en 73 uit Ieper. © Thijs Pattyn

“Wat een knal”, aldus enkele geschrokken buurtbewoners, die buitengekomen waren en de brokstukken aanschouwden. Die lagen over een afstand van enkele tientallen meters over de volledige breedte van de weg verspreid. Een geparkeerde wagen liep ook schade op.

Brandweer Westhoek werd opgeroepen voor personen die gekneld zaten, maar ter plaatse bleek iedereen al uit de betrokken voertuigen te zijn geraakt. “Dat een auto er zó kan uitzien... Niet te geloven dat die mannen levend uit de BMW konden kruipen”, getuigt een buurtbewoonster, die zich over hen ontfermde. “Ik gaf water. De passagier klaagde over pijn aan zijn borstbeen, wellicht door de airbag. De bestuurder leek oké. De Peugeot kwam blijkbaar van een communiefeest toen die de Poperingseweg opdraaide.” (Lees verder onder de foto)

 

 © Thijs Pattyn

Volgens vaststellingen van politiezone Arro Ieper werd de BMW bestuurd door een man van 33 uit Poperinge. Zijn passagier was een man van 21 uit Ieper. In de Peugeot zat een koppel van 75 en 73 jaar oud uit Ieper. “Ze liepen allemaal lichte verwondingen op en werden overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt Glenn Verdru, communicatieconsulent van politiezone Arro Ieper. (Lees verder onder de foto)

”De Peugeot kwam blijkbaar van een communiefeest toen die de Poperingseweg opdraaide”, aldus een buurtbewoonster.

”De Peugeot kwam blijkbaar van een communiefeest toen die de Poperingseweg opdraaide”, aldus een buurtbewoonster. © Thijs Pattyn

De brandweer had een tijdje werk om alle brokstukken op te ruimen en het wegdek te reinigen. De twee betrokken voertuigen werden getakeld. De Poperingseweg bleef een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Het ongeval brengt nare herinneringen naar boven in de buurt. “Jaren geleden gebeurde een dodelijk ongeval op dezelfde weg ter hoogte van een elektrozaak tussen Brandhoek en Vlamertinge”, klinkt het. “Gelukkig lijkt het menselijk leed nu mee te vallen.”

Het ongeval gebeurde net voorbij het bordje van de bebouwde kom van Brandhoek vanuit de richting van de Ieperse deelgemeente Vlamertinge.

Het ongeval gebeurde net voorbij het bordje van de bebouwde kom van Brandhoek vanuit de richting van de Ieperse deelgemeente Vlamertinge. © Thijs Pattyn

   

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten