Basketbal BNXT Silver League Okapi Aalst - Leuven Bears 71-73

Nikola Popovic na knalprestatie: “Basketbal is teamwerk”

Nikola Popovic kroonde zich tot topschutters én MVP.

Nikola Popovic kroonde zich tot topschutters én MVP.© GVG

Onder impuls van een sterke Nikola Popovic (24) gaf Okapi een degelijke repliek aan seizoensrevelatie Leuven Bears. De Bosnische center van 2m10 korfde 26 punten en realiseerde met 10 rebounds een double-double.

Wim Redant

Popovic nam Okapi op sleeptouw. Na een korf van De Paepe had Okapi een maximale voorsprong (29-21), maar Leuven vocht terug en met bommen van Heath en Cebasek stond het aan de rust 35-42. In het slotkwart knaagde Okapi aan zijn achterstand. Coleman schoot uit zijn krammen (71-68), maar met een bom van Boxus en een korf van Heath ging Leuven met een nipte zege aan de haal.

Nikola Popovic trok zijn sterke play-offs door en kroonde zich zowel tot topschutter als MVP, maar bleef bescheiden. “Basketbal is teamwerk. De ploegmaats werkten zich te pletter om mij in schietpositie te brengen. Zij creëerden de kansen die ik vervolgens afwerkte. De hele ploeg deed een schitterende job. Het is jammer dat we niet konden afsluiten met een zege, maar er is geen man overboord. Het tweeluik tegen Leuven Bears behelst een wedstrijd over tachtig minuten en we zitten pas halfweg met een verwaarloosbare achterstand van twee punten. We begonnen enorm agressief aan de wedstrijd. Soms maakten we daardoor fouten, maar dat gebeurde ook aan de overzijde. Beide ploegen speelden op de toppen van de tenen. We zijn een hechte groep en dat zie je ook op het terrein. Shavon Coleman was ziek, maar stond er toch op om te spelen. Onze smalle kern dreef de groep nog dichter naar elkaar. We trekken woensdag naar Leuven om te winnen. Misschien lukte het niet, maar we zijn niet kansloos.”

Popovic is einde contract. “Het zijn benarde tijden. Mijn ouders maakten ooit een volkerenmoord mee in Bosnië. België is een leuk land en Aalst een fantastische stad met supervriendelijke mensen, maar als prof moet ik de juiste keuze maken.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten