Triatlon BK Sprint Libramont

Zilver voor Katrien Maes

Katrien Maes.

Katrien Maes.© Dick Demey

Katrien Maes is in Libramont tweede geëindigd in het nationaal kampioenschap sprint. De Zeelse moest in de finale haar meerdere erkennen in Jolien Vermeylen.

Katrien Maes kwam als vijfde uit het water maar eens op de fiets reed ze de kloof met de leiders dicht. Daarop vormde zich een kopgroep van vier met daarbij ook nog Jolien Vermeylen, Hanne De Vet en Charlotte Deldaele. Het viertal zou samen blijven tot de laatste wissel. In de vijf kilometer lange slotloop was er geen houden aan Vermeylen die nog een minuut zou uitlopen.

“Na het zwemmen moest ik nog een achttal kilometer jagen, maar eens het groepje gevormd nam ik heel wat kopwerk voor mijn rekening. Ik wilde vooral beletten dat men vanuit de achtergrond zou terugkomen. Bij iedere heuvel nam ik het commando in handen in de wetenschap dat ook mijn concurrenten een serieuze inspanning moesten leveren. Ik had daarna niet zo’n goede wissel, zodat ik met enige achterstand aan de loopfinale begon. Op het loopparcours met zijn losse steentjes moest ik goed opletten om mijn enkels niet om te slaan. Maar hoe dan ook had ik tegen Vermeylen niets kunnen ondernemen om haar van de titel te houden.”

“Donderdag neem ik voor mijn club deel aan de triatlon in Izegem, maar de dag daarop wordt nog belangrijker want dan leg ik mijn Europees eindexamen af in de fysische geneeskunde. Op 4 juni volgt dan een nieuwe internationale confrontatie in Polen. Ik hoop daar beter te doen dan vorige week in het Italiaanse Caorle. Ik leer iedere keer weer flink bij.” (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten