Ook prikincident in Nederlandse Kaatsheuvel

 

Ook in Nederland vond zaterdag een zogenaamd “prikincident” plaats, waarbij mensen meenden dat ze geprikt werden met een injectienaald. Zes mensen meldden zich zaterdagavond bij een EHBO-post omdat ze vermoedden te zijn geprikt op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. De politie is een onderzoek gestart. Een van de melders is een 18-jarige vrouw die onwel werd en naar het ziekenhuis is gebracht, aldus de politie.

Bron: BELGA

De Forensische Opsporingsdienst onderzoekt of de zes melders inderdaad zijn geprikt en zo ja waarmee. Ook het onwel worden van de 18-jarige vrouw wordt onderzocht.

De politie roept mensen die zaterdagavond op of na hun bezoek aan het Anton Pieckplein onwel werden op om contact te zoeken met de huisarts.

LEES OOK. Politie onderzoekt of 14 Mechelensupporters slachtoffer werden van ‘needle spiking’: “Je ziet het niet, je voelt het niet en je kan het achteraf ook moeilijk terugvinden”

Tijdens de voetbalwedstrijd KV Mechelen - Racing Genk van zaterdagavond werden een aantal supporters onwel, volgens hen nadat ze werden geprikt. Acht personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis, dat ze intussen hebben kunnen verlaten. Er werd een toxicologisch onderzoek opgestart, maar verder onderzoek is nodig om te bepalen of de voetbalsupporters een bepaalde stof kregen toegediend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten