Voetbal Eindronde 1ste nationale Dessel Sport - FC Knokke 3-3

Yves Van Borm (Knokke): “We slepen ons niet naar het einde”

Na amper 5’ had Vandewalle al een eerste keer gescoord.

Na amper 5’ had Vandewalle al een eerste keer gescoord.© mpics

Coach Yves Van Borm verdedigt zijn team: “We hebben een mooi seizoen gemaakt met een fantastische terugronde.” 

Coach Yves Van Borm verdedigt zijn team: “We hebben een mooi seizoen gemaakt met een fantastische terugronde.” ©  mpics

1 / 2

Net als in de heenmatch van tien dagen geleden leverde de confrontatie tussen Dessel en Knokke zes goals op, netjes verdeeld over beide ploegen: 3-3. Knokke ontvangt woensdag nog Club Luik.

Knokke was zaterdag superefficiënt en liep 0-3 uit. Toch moest de kustploeg genoegen nemen met één punt. Doelman Sven Dhoest hield zijn ploeg lang recht en was na de match boos omwille van zoveel defensieve nonchalance. Dessel ging er als de boter door, maar was gelukkig niet scherp in de zone van de waarheid.

“Als je in competitie een voorsprong van 0-3 nog zou weggeven, dan zou je zot worden als trainer”, zei Yves Van Borm. “Nu stond er niet echt meer iets op het spel en kon er vrijuit gevoetbald worden. Wat voor zin heeft het om in zo’n match een muur te zetten? Nu zagen we voetbal en goals. Ik probeer iedereen aan bod te laten komen. De wissels die ik deed, zou ik in normale omstandigheden niet gedaan hebben. Nu pakten veel jongens die niet echt kaar waren toch speelminuten.”

Yves Van Borm ontkent wel dat zijn ploeg zich naar het einde sleept. “Daarmee worden we oneer aangedaan en dat pik ik niet. We hebben een mooi seizoen gemaakt met een fantastische terugronde, waardoor we bij de beste vier zaten en de eindronde bereikten. Dat mag nu niet ondergesneeuwd geraken, want we leverden met bescheiden middelen een topprestatie. Iedereen heeft het altijd over het rijke Knokke, maar dat is een vertekend beeld en niet de realiteit. We strijden samen met Dessel als amateurs met ongelijke wapens tegen twee profteams. Iedereen werkt bij ons, maar we moeten om de drie dagen wel een match spelen. Alles moet in de juiste context geplaatst worden, maar van slepen naar het einde is hier helemaal geen sprake.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten