David Vlieghe (SV Rumbeke): “Genekt door falende arbitrage”

Belangrijk moment in de wedstrijd tussen Geel en Rumbeke: Colin Dumoulin wordt van het veld gestuurd.

Belangrijk moment in de wedstrijd tussen Geel en Rumbeke: Colin Dumoulin wordt van het veld gestuurd. © mpics

Na een meer dan verdienstelijke wedstrijd verloor Rumbeke zaterdagavond met 2-0 in Geel. De bezoekers stelden de zenuwen van de meer dan 2.000 thuisfans lang op de proef, maar moesten in het slot, toen ze numeriek in de minderheid stonden, toch het hoofd buigen.

Fons Vandewynckele

ASV Geel was vooraf de gedoodverfde favoriet. Zeker in hun eigen stadion De Leunen. Maar het bescheiden Rumbeke legde de Antwerpenaars het vuur aan de schenen en versierde de betere kansen. Pas nadat Colin Dumoulin net voor het slotkwartier rood pakte, kon de thuisploeg het verschil maken.

“We werden inderdaad genekt door een falende arbitrage”, vloekt T2 David Vlieghe. “De ref was bijzonder gul met kaarten voor onze jongens. Voor die van Geel was hij heel wat minder streng. Bij onze eerste doelkans vertikte hij het om een thuisspeler rood te geven toen die de doorgebroken Colin Dumoulin foutief afstopte. Diezelfde Dumoulin kreeg later in de wedstrijd meteen rood voor een lichte fout. Het werd onze doodsteek. Pas toen we numeriek in de minderheid waren, slaagde Geel erin om kansen te versieren en te scoren. Jammer, want de hele wedstrijd hadden wij op de bank het gevoel dat wij de klus konden klaren.” 

Rumbeke hoopt dat het mee kan profiteren van de Torhoutse zege tegen Overijse om uiteindelijk toch de stap te mogen zetten naar derde afdeling, maar krijgt donderdag nog een herkansing op eigen veld tegen Linden. “Nu Torhout won van Overijse is de kans groot dat we al zeker zijn van de promotie”, twijfelt David Vlieghe nog. “Om helemaal zeker te zijn, moeten we donderdag winnen van Linden, maar als we met dezelfde mentaliteit van op Geel aan de aftrap komen, ben ik er zeker van dat het ons zal lukken. Het zou erg zijn mochten we na een geweldig seizoen met lege handen achter blijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten