Aaron Dhondt (Mandel United): “We wisten dat Aalst kwetsbaar was”

Aaron Dhondt is Julke De Coninck te snel af.

Aaron Dhondt is Julke De Coninck te snel af.© VDB

Mandel United bevindt zich in woelig water, maar kon zondagmiddag schipbreuk vermijden. In een vooral met Aalsterse fans goed bezette Skyline Arena won Mandel met 2-1 van Aalst. Donderdag wordt de terugmatch gespeeld.

De situatie van Mandel United blijft onzeker en troebel. Lichtpuntje kan zijn dat de Belgische minderheidsaandeelhouders weer ‘on speaking terms’ zijn met de eigenaars van Strive. Opvallend was wel dat niemand van hen zondag aanwezig was voor de cruciale partij tegen Aalst. CEO Roland Louf nam de honneurs waar en zit dinsdag weer rond de tafel met de betrokken partijen. Twee dagen later wordt dan de beslissende terugmatch in de barrage gespeeld.

De spelers deden wat ze moesten doen. Toen iedereen vrede kon nemen met een 1-1 was er plots nog de straks naar Knokke vertrekkende Jalloh die uithaalde. “We wisten dat Aalst kwaliteiten had, maar ook dat ze kwetsbaar waren op stilstaande fases”, aldus Aaron Dhondt. “Onze T2 Jordi Lemiengre heeft ons daar attent op gemaakt en we hebben daar ook op getraind. Dat heeft geloond met die late winnende goal van Jalloh. We doen dus nog mee. Alles kan nog.”

Kapitein Gauthier Libbrecht moest zich nog voor het uur laten vervangen. “Ik incasseerde een trap. Hopelijk kunnen ze mij weer oplappen tegen donderdag. 2-1 is een goede uitgangspositie, maar we zijn er nog niet. Eerst nog proberen minstens gelijk te spelen in Aalst, maar dan zijn we er nog niet, want er volgt dan nog een ronde. Het is een zwaar en lang seizoen, maar we willen dit graag tot een goed einde brengen in het belang van de club. Ook wij als spelers hopen dat het goed komt. We vangen positieve signalen op en dat is hoopgevend. Zelf heb ik nog een contract van twee jaar en ook al zijn er mogelijkheden, ik wil mij eerst concentreren op de barrage.” (kv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten