VoetbalEINDRONDE 3de afdeling VV KM Torhout-Tempo Overijse 1-0

Derde keer goede keer: KM Torhout promoveert naar tweede afdeling

KM Torhout wint met 1-0 van Tempo Overijse en mag een feestje bouwen.

KM Torhout wint met 1-0 van Tempo Overijse en mag een feestje bouwen.© Bart Vandenbroucke

KM Torhout is na vier seizoenen vagevuur in derde afdeling eindelijk terug in de reeks waar het zich het best thuisvoelt. KM klopte in loden weersomstandigheden Overijse met het kleinste verschil en loste de verwachtingen in.

Koen Verdruye

Wat een verschil met twee weken geleden. Toen zat iedereen die KM een warm hart toedraagt in zak en as na het verlies. “We hebben toen een paar moeilijke dagen gekend”, geeft kapitein Simon Vandewiele toe. “Maar toen we dinsdag weer samen kwamen, ging het al beter en hebben we de krachten gebundeld. Dat is ook goed aangepakt door de club. In de aanloop naar Turnhout was er veel druk, maar men heeft tijdig ingezien dat het ook anders kon. Tegen Diest bleven we rustig, counterden we goed en bleken we heel efficiënt. Ook Overijse is een goede ploeg en het was duidelijk dat wie het eerst zou scoren, ook zou winnen.”

En dat bleek Torhout te zijn via de jonge Damon Timmerman. Eén van de revelaties dit seizoen.

“Het was ons doel om te promoveren en ik wist dat we deze kans moesten pakken”, vond voorzitter Dick Dhoore.

“Ik ben heel blij met deze promotie, maar ook het feit dat twee jonge gasten zoals Margo en Timmerman het verschil maken, stemt mij ontzettend gelukkig.”

De voorzitter is van mening dat KM klaar is voor tweede. “Misschien nog niet voor honderd procent, maar er is nog wat tijd om daar werk van te maken. We zullen deze week nog eens samen zitten met onze sportief manager Didier Degomme.”

Ook trainer Stijn Meert wordt daarbij betrokken. Voor hem was het zijn eerste prijs als trainer. “Ook al beschouw ik die derde plaats met Oudenaarde net voor corona ook als een succes. Hier in Torhout trof ik een mentaal enorm sterke groep die erin slaagt om na een tegenslag weer uit het dal te klauteren. Dat deden we na die 0 op 12, maar ook recent na Turnhout.”

Het slotwoord is voor de afscheidnemende Harry Hollevoet. Hij speelde als clubicoon zijn laatste match voor KM Torhut. “Het is mooi om zo de club te kunnen achterlaten. We hebben het wat lang laten duren en moesten meer dan dertig wedstrijden spelen, maar deze promotie is verdiend en KM verdient het als club ook om in tweede te spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten