Wielrennen elite 2/U23 Ardense Triptiek

Eindzege glipt Liam Slock door de vingers

Dramatische ontknoping van de Ardense Triptiek voor Zevenekenaar Liam Slock, die de openingsrit won en zaterdag tweede eindigde, maar in de slotrit de eindzege door de vingers zag glippen. Sander Loockx (CX Team Deschacht-Hens-Maes Containers) won de slotrit en werd ook eindlaureaat.

Andermaal was Dame Fortuna niet het beste maatje van Liam Slock. Zoals verwacht werd de renner van Lotto Soudal U23, die goed gesteund werd door Luca Van Boven, in de slotrit bestookt uit verschillende hoeken. Slock begon met 6” voorsprong op de Noor Sebastian Kirkedam Larsen, die zaterdag won voor Slock, en Lander Loockx aan de laatste etappe. De strijd om de bonificatieseconden won aan belangrijkheid, maar Slock hield de wedstrijd goed onder controle tot de spurt van de slotrit over winst en verlies besliste.

Loockx schreef de slotetappe op zijn naam en wipte via de bonificatiebuit over Slock naar de eindzege.

“Zuur, heel zuur dat ik het nog uit handen moet geven. In de slotkilometers moest ik nog reageren op een uitval van de Noor Larsen. De enige die de pelotonspurt niet mocht winnen was Loockx en precies die haalde het. Ik eindig deze driedaagse met een dubbel gevoel. De ritwinst in Kelmis was mooi, maar het wordt nu anders ingekleurd na de verrassende ontknoping in de slotrit. Anderzijds heb ik in deze rittenkoers getoond dat de conditie uitstekend is en dat opent perspectieven voor het vervolg”, zegt de bijzonder teleurgestelde Slock.

In de slotrit eindigden Enrico Dhaeye (Minerva CT) en Siebe Deweirdt (Team Elevate-Home Solution Soenens) respectievelijk vierde en vijfde.(fdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten