Wielrennen NieuwelingenRonde van Vlaanderen

Cédric Keppens zet sprint autoritair naar zijn hand: “Ondanks schakelproblemen”

Cedric Keppens haalde het in de sprint voor Axel Van Den Broek en Stan Craps. 

Cedric Keppens haalde het in de sprint voor Axel Van Den Broek en Stan Craps. ©  Geert De Rycke

Cédric Keppens schreef de eerste editie van de Ronde van Vlaanderen voor nieuwelingen op zijn naam. De topfavoriet uit Vlierzele verstevigt meteen ook zijn leidersplaats in de Topcompetitie.

Geert Stevens

De wedstrijd had een nerveus koersverloop. Dit werd gekenmerkt door enkele valpartijen, gelukkig zonder al te veel erg, Het parcours zorgde ervoor dat het peloton bij bosjes uitdunde waarbij een dertigkoppige voorwacht de finale inluidde. Het was finaal Cédric Keppens die als eerste van deze omvangrijke groep over de meet flitste. Het Oost-Vlaamse toptalent haalde het voor Axel Van Den Broek en Stan Craps. De winnaar van het Avia-Rudyco Cycling Team kreeg de zege alvast niet op een presenteerblaadje.

“Op de laatste kasseistrook van Kerkgate reed er iemand tegen mijn versnellingsapparaat dat overging in veiligheidsmodus. Ik kon niet meer schakelen en moest op het op één na grootste verzet de Wolvenberg aan te snijden. Ik kon de voorwacht uiteraard moeilijk volgen en telde op de top een halve minuut achterstand. Maar ik kon nadien snel vaart maken en opschuiven. Toen ik kon aansluiten werd meteen de sprint ingezet. Ik liet de twijfels terzijde en ging meteen fors door. Met succes”, aldus Cédric Keppens die aan de streep nog even de tijd nam om geruststellend om te kijken. Autoritair winnen heet dat.

“Dit is een wedstrijd die iedereen wil winnen. En ja, dit is een droomzege. Ik hoop hier in een latere fase van mijn carrière nog eens op het podium te staan. Nu wil ik me vooral focussen op de eindzege van de Topcompetitie. De basis is hiervoor gelegd. Deze gele leiderstrui wil ik niet meer afstaan.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten