Wielrennen Junioren Ronde van Vlaanderen

Est Romet Pajur verovert Vlaamse wielerharten

Romet Pajur won overtuigend.© GDR

Romet Pajur schreef met veel overtuiging de winst in Vlaanderens mooiste op zijn naam. De 17-jarige Est rekende in een spannende finale af met twee andere buitenlanders. De Nederlander Menno Huising werd tweede, de Fransman Noa Isidore finishte als derde.

Geert Stevens

Het was Pablo Bonilla Techera, zowaar een renner uit Uruguay, die voor de eerste aanval van de dag tekende. Hij kreeg het gezelschap van vijf anderen en halfkoers sloot een tweede vijftal aan. In de vierde van vijf af te leggen ronde voegde zich nog maar eens vijftal bij de leidersgroep die nadien in de finale helemaal verbrokkelde. Uiteindelijk sprintten vijf renners voor de zege.

De zege van Pajur verbaast de insiders niet. Enkele weken geleden werd hij tweede in Parijs-Roubaix en voordien schreef hij ook al voor het tweede opeenvolgende jaar een rit in de Vredeskoers op zijn naam. Een kerel met talent, maar ook een renner die koers maakt. Opvallend: tot twee jaar geleden waagde Pajur zijn kans als veldrijder maar intussen wordt duidelijk dat zijn talent het best rendeert op de weg. De kans is bovendien reëel dat de talentrijke Est op termijn het truitje aantrekt van Bora-Hansgrohe. Thans komt Romet Pajur uit voor de Duitse ploeg Team Auto Eder.

Maar vooraleer het zover is wil hij nog meer lauweren oogsten bij de junioren. “De wedstrijden voor de Nations Cup blijven een doel op zich maar ook op de kampioenschappen wil ik scoren. Maar de Ronde van Vlaanderen winnen dat voelt toch als heel speciaal aan. Ik ben nog maar zeventien en win nu al één van de mooiste koersen ter wereld.”

En waar bleven de Belgen in Oudenaarde? Die vielen vanaf plaats vijf op een rijtje te bespeuren met Gauthier Sevranckx als beste landgenoot in de kopgroep van vijf die voor de zege sprintte. Milan Feys was de beste Oost-Vlaming op de zevende plaats. Na zijn tweede plaats op het provinciaal kampioenschap van vorige week weer een uitslag die de regelmaat van de renner uit Vinkt onderstreept. (gsg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten