Voetbal Eindronde 2de afdeling VV 

Mandel United 2 - Eendracht Aalst 1: Late goal nekt Eendracht Aalst

Mandel - Aalst: Mbaye schoort. 

Mandel - Aalst: Mbaye schoort. ©  VDB

Na een nipte nederlaag in de Izegemse Skyline Arena moet Aalst donderdag in het Pierre Cornelisstadion vol aan de bak op zoek naar een finaleticket.

Beide teams staken van wal met hun typeploeg. Cobos Copado tilde de bal over. Dekuyper kopte een voorzet van Van Den Eynde over. Kumbi werkte een hoekschop tegen de netten en verzilverde zo meteen de eerste kans voor de fusieclub. Aalst bleek niet aangeslagen en werd door de massaal meegereisde supporters vooruit gestuwd. Mbaye kapte zich vrij en bracht de Ajuinen langszij met een loeier. Van Den Eynde mikte voorlangs.

Even voor het uur dropte Van Den Eynde een wenkende kans naast. Lentz trok aan de overzijde aan het langste eind in een één op één met Kumbi, maar werd gevloerd toen Jalloh een voorzet van Ferber binnen kopte. De Coninck mikte in de ultieme slotfase de gelijkmaker naast.

De Aalsterse coach Carl De Geyseleer was ontgoocheld over het resultaat, maar blijft strijdvaardig. “Ik denk dat elke neutrale waarnemer het er wel over eens is dat de beste ploeg in het zand beet. We gaven weinig kansen weg waardoor deze nederlaag na een late tegentreffer uit het niets bijzonder zuur smaakt. We moeten deze nederlaag even laten bezinken, want de tweede tegentreffer betekent toch wel een mentale tik. Mandel zat na een uur door zijn beste krachten heen, maar we konden ons overwicht niet omzetten in goals. In eigen huis kunnen we met de steun van de fans de scheve situatie zeker rechtzetten. Mandel is wel een typische counterploeg die in Aalst dus haar geliefkoosde spel kan ontwikkelen.”  (rwd)

TOESCHOUWERS:  1.000. 

SCHEIDSRECHTER:  De Couvreur.

DOELPUNTEN:  26’ Kumbi 1-0, 31’ Mbaye 1-1, 88’ Jalloh 2-1. 

MANDEL UNITED: Goblet; Zutterman, Mayele, Libbrecht (58’ Mangan), Kamy; Chayebi (81’ Santens), Hervieu, Dhondt (69’ Jalloh), Kimpala; Tsague (69’ Ferber), Kumbi (81’ Verhaest).

EENDRACHT AALST: Lentz: Geenens, Verkerken, Ryckaert, Wantens (74’ De Vriendt); Van Den Eynde (81’ Razzi), Fabris, Cobos Copado (72’ Belesi), De Coninck; Dekuyper (81’ Panneel), Mbaye. 

GELE KAARTEN:  5’ Fabris, 75’ Chayebi, 83’ Zutterman, 84’ Panneel, 86’ Ferber.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten